Keramik

kanna och skål

Denna distanskurs i keramik vänder sig till dig som t ex har gått ett antal kurser i keramik och har de grundläggande kunskaperna, men nu vill ta ett steg vidare, samt har tillgång till egen verkstad mellan träffarna.

Kursen består av tre helgträffar i Mullsjö med hemuppgifter. Mellan träffarna har gruppen kontakt via ”First Class” ett chattrum på nätet, där alla ska vara aktiva under kursen. Distanskursens tre temahelger är följande:

9-11 jan: Form – Drejteknik med formfocus på tekannan
6-8 mars: Dekor – Focus på trycktekniker tex screentryck, monoprint, tissueprint och litografiska tekniker
24-26 april: Glasyr – Fokus på asklasyrer och infärgningar. Materialteori och praktiska uppgifter.

Vi arbetar med att utveckla både hantverket och den egna formgivningen. Vi fokuserar även på arbetsprocessen där du får prova olika kreativa ”skisstekniker” för att utveckla ditt skapande. Kursens mål är att du ska öka din hantverkstekniska förmåga, öva dig i ditt formseende och utveckla din skapandeprocess.

Webbanmälan >>
Kostnad: 8 195 kr

 

Kursledare
Jeanette Axenfjord, keramiklärare på Mullsjö folkhögskola, kandidatexamen från Kunsthögskolen i Bergen och HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg. Har egen verkstad i Mullsjö.

Ellinor Johansson, keramiker med egen verkstad utanför Tidaholm. Keramiklärare på Mullsjö folkhögskola. Utbildad på Mullsjö folkhögskola och Formakademin (PKI) Lidköping.

Kursnummer: 1502-3526
Kurstid: 9-11 januari, 6-8 mars, 24-26 april
Pris: Helpension 8 195 kr