Keramik – fulltecknad

kanna och skål

Denna distanskurs i keramik vänder sig till dig som t ex har gått ett antal kurser i keramik och har de grundläggande kunskaperna, men nu vill ta ett steg vidare, samt har tillgång till egen verkstad mellan träffarna.

Kursen består av tre helgträffar i Mullsjö med hemuppgifter. Mellan träffarna har gruppen kontakt via ”First Class” ett chattrum på nätet, där alla ska vara aktiva under kursen. Distanskursens tre temahelger är följande:

15-17 jan: Drejteknik, problemlösning & formdiskussioner
4-6 mars: Fokus på Engober, tekniker, experiment, tillverkning, materialkunskap
13-15 maj: Raku & svartbränning

Vi arbetar med att utveckla både hantverket och den egna formgivningen. Vi fokuserar även på arbetsprocessen där du får prova olika kreativa ”skisstekniker” för att utveckla ditt skapande. Kursens mål är att du ska öka din hantverkstekniska förmåga, öva dig i ditt formseende och utveckla din skapandeprocess.

Webbanmälan >>

 

Kursledare
Jeanette Axenfjord, keramiklärare på Mullsjö folkhögskola, kandidatexamen från Kunsthögskolen i Bergen och HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg. Har egen verkstad i Mullsjö.

Ellinor Johansson, keramiker med egen verkstad utanför Tidaholm. Keramiklärare på Mullsjö folkhögskola. Utbildad på Mullsjö folkhögskola och Formakademin (PKI) Lidköping.

Kursnummer: 1602-3526
Kurstid: 15-17 januari, 4-6 mars, 13-15 maj
Pris: Helpension 8 195 kr