Silversmide

Silver v 41

Distanskurs i silversmide vårterminen 2014

Denna distanskurs vänder sig till dig som har gått några kurser tidigare och har de grundläggande kunskaperna i sågning, filning och lödning. Du ska också ha tillgång till verkstad mellan våra (helg)träffar.

Kursen består av tre helgträffar i Mullsjö med hemuppgifter. Mellan träffarna har gruppen kontakt via “First class”, ett chattrum på nätet.

Webbanmälan >>

Träff 1: 10-12 januari 2014
Plåt – såg – fil
Under första träffen lär vi känna materialet, verkstaden och varandra. Vi går igenom kursens upplägg samt kommunikationsmedlet “First class”

Träff 2: 7-9 mars 2014
Ytor – Från högblankt till “rufft”

Träff 3: 9-11 maj 2014
Sten – tråd – lås
Kursens mål är att öva upp ditt formseende samt att du ska känna dig bekväm och säker i ditt skapande i din egna verkstad.Anna Neudorf

Kursledare

Anna Neudorf, silversmed. Utbildad på Estetlinjen Mullsjö folkhögskola, Hellidens konsthantverkslinje och Guldsmide och Designlinjen i Falköping. Genomförde praktik som silversmed på silversmideskooperativet Kamasan i Indonesien. Arbetar nu som cirkelledare i silversmide, undervisar i silversmide på Mullsjö folkhögskola och har egen verkstad med tillverkning, försäljning och kursverksamhet

Kursnummer: D1402-3524
Kurstid: 10-12 januari, 7-9 mars, 9-11 maj
Pris: Helpension 8 195 kr