Silversmide v 27 – fulltecknad

Kursen ingår inte i våra ateljéveckor och därför anordnas det heller inga kvällsprogram under veckan. Självklart är det fritt fram för egna utflykter och initiativ. Tips på utflyktsmål hittar du här >>

Silversmide med tyngdpunkt på hantverk och formgivning. En kurs för dig som är nybörjare men även för dig som har provat på silversmide tidigare.

Silversmide är ett mycket gammalt hantverk med tyngdpunkt på både hantverket och formen. Vi går igenom de grundläggande momenten inom silversmidet och för en diskussion kring formen parallellt under veckan.

Vi inriktar oss främst på smycken men det kommer även att finnas möjlighet att prova mindre corpusarbeten, t ex skål eller dosa. Silvret är en fantastisk metall, så ren och vacker, dessutom mycket formbar. Silvret kan med fördel kombineras med andra metaller/material, både ädla och oädla.

Webbanmälan >>

KursledareAnna Neudorf

Anna Neudorf, silversmed. Utbildad på Estetlinjen Mullsjö folkhögskola, Hellidens konsthantverkslinje och Guldsmide och Designlinjen i Falköping. Genomförde praktik som silversmed på silversmideskooperativet Kamasan i Indonesien. Arbetar nu som cirkelledare i silversmide och har egen verkstad med tillverkning, försäljning och kursverksamhet.

 

*Prisalternativ när det gäller boende (se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 1527-3535
Kurstid: 30 juni - 4 juli
Pris: Helpension: 3 795 kr (alt 1)* 4 395 kr (alt 2)* 4 095 kr (alt 3)*