Silversmide v 31

Silver v 41
Silversmide med tyngdpunkt på hantverk och formgivning. En kurs för dig som är nybörjare men även för dig som har provat på silversmide tidigare. Silversmide är ett mycket gammalt hantverk med tyngdpunkt på både hantverket och formen. Vi går igenom de grundläggande momenten inom silversmidet och för en diskussion kring formen parallellt under veckan. Vi inriktar oss främst på smycken men det kommer även att finnas möjlighet att prova mindre corpusarbeten, ex skål eller dosa. Silvret är en fantastisk metall, så ren och vacker, dessutom mycket formbar. Silvret kan med fördel kombineras med andra metaller/material, både ädla och oädla.

Webbanmälan

Kursledare

Sonny Arneberth, silversmed. Började sin utbildning 1984 hos Carl-Axel Colldin samt hos Ravstedtshus i Danmark. Sonny har verkstad tillsammans med en kollega sedan 1992. Tillverkar och har försäljning av corpusarbeten, kyrksilver, smycken, ”dräktsilver” m m. Har deltagit i ett flertal jurybedömda utställningar.
Har kvällskurser vår och höst med ett 40-tal deltagare. Sonny har varit kursledare på Tjörn (sommarkurser) de senaste 16 åren med 36 deltagare varje år.

*Prisalternativ när det gäller boende (se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 1631-3537
Kurstid: 1 - 6 augusti
Pris: Helpension: 4 595 kr (alt 1)* 5 595 kr (alt 2)* 4 795 kr (alt 3)*