Syn- och hörselskadade

This is an example of a HTML caption with a link.

Mullsjö folkhögskola erbjuder under 2015 olika aktiveringskurser för syn- och hörselskadade, personer med dövblindhet. Sammanlagt har vi 8 kurser varje år. Vi försöker hela tiden i samspel med deltagare, dövblindteam och i vår arbetsgrupp utveckla innehållet i kurserna. Vi hoppas därför att det finns en eller flera veckor där ämnena passar just dig. Stående inslag på alla våra kurser är dagsaktuella samhällsfrågor.
De olika aktiveringskurserna medverkar till att deltagarna får bättre möjlighet att klara sig självständigt och leva ett bra liv.
Se mer bilder från några av de olika Aktiveringskurserna>>

Mullsjö folkhögskola erbjuder följande aktiveringskurser 2015:

Vecka 5, 26 – 30 januari, Datakurs, iPad och iPhone

Vi erbjuder dig en vecka i datorernas värld och i iPad samt iPhone för dig som önskar det.
Våra duktiga datalärare planerar lektionerna utefter ditt önskemål och dina behov för att du ska få mer kunskap i t.ex. ordbehandling, grundläggande webb/e-posthantering, Smartphone-hantering, Facebook och applikationer ”appar”. Du arbetar tillsammans med din datalärare individuellt och får sedan uppgifter att arbeta med eller möjlighet till friskvård mellan dina lektioner.

It-tekniken är något som ständigt utvecklas och det gäller att hänga med! Välkommen!
Anmäl dig helst före den 15 december 2014.

Vecka 10, 2 – 6 mars, Datakurs, iPad och iPhone

Våra duktiga datalärare planerar lektionerna utefter ditt önskemål och dina behov för att få mer kunskap i t.ex. ordbehandling, grundläggande webb/e-post-hantering, Smartphone-hantering, Facebook och applikationer ”appar”. Du arbetar tillsammans med din datalärare individuellt och får sedan uppgifter att arbeta med eller möjlighet till friskvård mellan dina lektioner.

Anmäl dig helst före den 19 januari 2015.

Vecka 13, 23- 27 mars, Socialhaptisk kommunikation och Friskvård

Denna vecka lär sig deltagarna på kursen olika Socialhaptiska signaler som kompletterar det talade eller tecknade språket i en kommunikationssituation. Föreläsningar blandas med olika rollspel i vardagssituationer och friskvårdsaktiviteter för att praktiskt arbeta med signalerna på ett intressant och roligt sätt.
Anmälan helst före den 9 februari 2015.

Vecka 24, 8-12 juni, Den omgivande miljön, friluftsaktiviteter och skapande verksamhet, textil, keramik, silversmide.

Denna vecka är fylld av kreativitet och skapande verksamhet. Deltagarna lär sig olika sätt att uttrycka sig på och man får möjlighet att kreativt skapa med inspiration ifrån det egna livet. Du väljer två av följande hantverksmaterial att arbeta med, textil, keramik eller silversmide. Lektioner i samhällsaktuella ämnen i världen och friluftsaktiviteter är också ämnen denna vecka.
Anmäl dig helst före den 27 april 2015

Vecka 34, 17-21 augusti, Friskvårdsvecka

Den här veckan är för att dig som vill må bra i både kropp och själ. Intressanta föreläsare blandas med roliga och spännande aktiviteter. Kursen inspirerar, ger nya tankar och ger tillfälle att dela erfarenheter med andra i samma livssituation. Under förmiddagarna är det föreläsningar och på eftermiddagarna finns det möjlighet att själv välja och pröva på olika friskvårdsaktiviteter som ex. rida islandshäst, paddla, cykla tandemcykel, gå långpromenad eller fiska. Välkommen!
Anmäl dig helst före den 2 juni 2015.

Vecka 38, 14 -18 september, Kurs för personer med dövblindhet som har ledarhund

Detta är en kurs för alla ledarhundförare med dövblindhet. På kursen blandar vi praktisk träning, lydnad med föreläsningar och veterinärkontroll för hundarnas hälsa. Instruktörerna och veterinären kommer från SRF (Synskadades riksförbund) Ledarhundsverksamhet. De arbetar med ekipagen både i grupp och individuellt. Kursen formas utefter deltagarnas och ledarhundarnas behov av träning. Välkommen!
Anmäl dig helst före den 10 augusti 2015.

Vecka 42, 12-16 oktober, Datakurs, iPad och iPhone

Vi erbjuder dig en vecka i datorernas värld och i iPad samt iPhone för dig som önskar. Våra duktiga datalärare planerar lektionerna utefter ditt önskemål och dina behov för att få mer datakunskap i t.ex. ordbehandling, grundläggande webb/e-post hantering, Smartphone-hantering, Facebook och applikationer ”appar”. Du arbetar tillsammans med din datalärare individuellt och får sedan uppgifter att arbeta med eller möjlighet till friskvård mellan dina lektioner.

Anmäl dig helst före den 31 augusti 2015.

Vecka 47, 16-20 november, Datakurs

Anmäl dig helst före den 5 oktober 2015.

Välkommen med din anmälan!
Tänk på att kontakta ditt dövblindteam innan du gör din anmälan till kursen.

Anmälan och frågor om kurserna kontakta, Diana Samuelsson
E-post: diana.samuelsson.mullsjo@folkbildning.net