Matsedel

kök

MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA SERVERAR VECKA 30:

Måndag

Kalops med rödbetor och kokt potatis
Vegetariskt: ratatouille med couscous
Dessert: färsk frukt
Kvällsmat: champinjon och potatissoppa med brödkrutonger
Vegetariskt: champinjon och potatissoppa med brödkrutonger

Tisdag

Fisk under sprött täcke av dill och ost, potatismos och skirat smör
Vegetariskt: blomkålslåda
Dessert: körsbärskaka med vaniljsås
Kvällsmat: pastasallad med skinka, ruccola och fetaost
Vegetariskt: pastasallad med tzay-bitar, ruccola och fetaost

Onsdag

Pannbiff med löksås och brynt potatis
Vegetariskt: falafelbiff med brynt potatis
Dessert: vattenmelon
Kvällsmat: kallskuren kallkonstek med potatisgratäng
Vegetariskt: sojamarinerad Quornfilé med potatisgratäng

Torsdag

Nikkaluoktasoppa med nybakat bröd
Vegetariskt: röd linssoppa med tomat
Dessert: pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: korv och potatislåda à la Lotte
Vegetariskt: sojakorv och potatislåda

Fredag

Lingonfärs i ugn, gräddsås och pressgurka, kokt potatis
Vegetariskt: Thailändsk kikärtsgryta med jasminris
Dessert: mannagrynskaka med jordgubbsylt och grädde
Kvällsmat: kallskuren kycklingfilé med tzatziki och klyftpotatis
LÖRDAG:
Panerad fiskfilé med dansk remuladsås och kokt potatis
Vegetariskt: vegetarisk moussaka
Dessert: färsk frukt