Matsedel

kök

MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA SERVERAR v 31

Måndag

MÅNDAG:
Lammhults isterband, rödbetor och dillstuvad potatis
Vegetariskt: Gula ärtbiffar med dillstuvad potatis
Dessert: småländsk ostkaka med jordgubbsylt och grädde
Kvällsmat: ost och broccolisoppa med brödkrutonger
Vegetariskt: ost och broccolisoppa med brödkrutonger

Tisdag

Fiskpudding, kokt färskpotatis och skirat smör
Vegetariskt: blomkål och brödgratäng
Dessert: kökets val av chokladkaka
Kvällsmat: pastasallad med lufttorkad skinka, ruccola och fetaost
Vegetariskt: pastasallad med tzay-bitar, ruccola och fetaost

Onsdag

Biff Stroganoff med saltgurka och ris
Vegetariskt: Quornratatouille med couscous
Dessert: vaniljglass och kolasås
Grillkväll: mangoglaserad läggklubba, rostad potatishalva, cole slaw
Vegetariskt: mangoglaserat champinjon och Tzayspett

Torsdag

Saffransdoftande fisksoppa med crème fraiche och nybakat surdegsbröd
Vegetariskt: rödbetssoppa
Dessert: pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Fritt val från salladsbuffén, baguette

Fredag

Pannbiff med tomatsalsa och ugnsbakade rotfrukter
Vegetariskt: Thailändsk kikärtsgryta med jasminris
Dessert: Dansk rødgrød med fløde
Kl. 20.00: Vernissagebuffé
LÖRDAG:
Matjessill med färskpotatis, gräddfil ägg och hackad lök
Vegetariskt: ”sillkryddad” tofu med färskpotatis, gräddfil och gräslök
Dessert: vattenmelon