Matsedel

 

MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA SERVERAR VECKA 27:

 

MÅNDAG:

Kalops med rödbetor och kokt potatis

Vegetariskt: ratatouille med couscous

Dessert: saftkräm med gräddmjölk

Kvällsmat: champinjon och potatissoppa med brödkrutonger

Vegetariskt: champinjon och potatissoppa med brödkrutonger

 

TISDAG:

Fisk under sprött täcke av dill och ost, potatismos och skirat smör

Vegetariskt: blomkålslåda

Dessert: körsbärskaka med vaniljsås

Kvällsmat: pastasallad med lufttorkad skinka, ruccola och fetaost

Vegetariskt: pastasallad med tzay-bitar, ruccola och fetaost

 

ONSDAG:

Lammhults isterband med stuvad potatis

Vegetariskt: falafelbiff med stuvad potatis

Dessert: vattenmelon

Kvällsmat: kallskuren kotlettpastrami med potatisgratäng

Vegetariskt: sojamarinerad Quornfilé med potatisgratäng

 

TORSDAG:

Kött o grönsakssoppa med nybakat bröd

Vegetariskt: röd linssoppa med tomat

Dessert: pannkakor med sylt och grädde

Kvällsmat: matjessill med färskpotatis, gräddfil ägg och hackad lök

Vegetariskt: ”sillkryddad” tofu med färskpotatis, gräddfil och gräslök

 

FREDAG:

Lingonfärs i ugn, gräddsås och pressgurka, kokt potatis

Vegetariskt: Thailändsk kikärtsgryta med jasminris

Dessert: småländsk ostkaka med jordgubbsylt och grädde

Kvällsmat: Vernissagebuffé

 

HELGMENY VID MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA V. 27:

FREDAG:

Lingonfärs i ugn med gräddsås och pressgurka, kokt potatis

Vegetariskt: Thailändsk kikärtsgryta med jasminris

Dessert: småländsk ostkakakaka med jordgubbsylt och grädde

Kvällsmat: Vernissage-buffé

 

LÖRDAG:

Laxpudding med skirat dillsmör

Vegetariskt: aubergine och potatislåda

Dessert: färsk frukt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag