Tre keramiker på Galleri Blå

Tre keramiker på Galleri Blå

Den 9 juni öppnar tre keramiker sin examensutställning på Galleri blå. De tre utställarna har helt olika uttryck i sina keramiska arbeten och kommer visa allt från vacker brukskeramik till spännande skulpturer.

Lena Busch har under året fokuserat på brukskeramik, att göra funktionella och vackra bruksföremål har varit en viktig del i hennes projekt. Vilka kvalitéer kännetecknar bra brukskeramik? Stilen är både romantisk och robust.

Malin Thulins arbeten kretsar kring de fyra elementen. Luft, eld, jord och vatten. Det finns alltid en berättelse som följer som en röd tråd genom hennes keramik, som kan placeras både i facket för brukskeramik och skulptur.

Elisabeth Lindstrand arbetar främst med brukskeramik, men även med skulptur då hon med mild humor gärna avbildar olika djur.  I Elisabeths arbeten spelar dekoren en central roll. Hon experimenterar gärna med olika tekniker, motiv, mönster och färg.

 

I år har dessa tre studerande läst Keramik Påbyggnads utbildning på Mullsjö folkhögskola. Utbildningen går på kvartsfart och syftar till att efter avslutat år på Keramikskolan stödja den studerande i fortsatt självständigt keramiskt arbete i egen verkstad. Genom enskild handledning och gemensamma träffar driver varje studerande ett eget projekt som i slutet av året redovisas för eleverna i Keramikskolan och sedan ställs ut på Galleri Blå i Jönköping.

Utställningen hängs på torsdag och fredag (7-8 juni). Vernissage blir det lördag den 9 juni kl 10-14.
Utställningen pågår till den 19 juni.
Öppettider:
Vardagar 9 – 16
Lördagar 10 – 14

Kontaktpersoner:   
Malin Thulin        0735 – 467 959
Lena Busch        0707 – 4 7 50 88
Elisabeth Lindstrand    0734 – 30 58 08