IT/Webbkurs

This is an example of a HTML caption with a link.

IT/Webbkurs med foto

Idag kan man göra det mesta på Internet. Kolla nyheter, ladda ner musik, betala räkningar, chatta med kompisar och boka biobiljetter.

De digitala mötesplatserna är uppbyggda med hjälp av avancerade tekniska system. Men hur fungerar det egentligen? Och hur gör man en webbsida? På IT-kursen ger vi oss ut i cyberrymden. Vi läser digital bildhantering och webbteknik och vi arbetar med program som Dreamweaver, Flash och Photoshop. Du får även testa på HTML, CSS, PHP och MySQL. Det är bra om du har viss datorvana, så att du hänger med i kursen.
Första terminen väljer du mellan digital bild eller internetteknik. Andra terminen jobbar du med ett eget projekt och bygger upp och underhåller en webbplats. Vi går bakom kulisserna och lär oss hur en webbserver fungerar.

För att underlätta studierna erbjuder vi:

• Återkommande personligt samtal
  • Personligt schema
  • Anpassning av undervisningen
  • Stödundervisning
  • Tid för inläsning
  • Ett brett utbud av ämnen
  • Möjlighet till läs-och skrivträning

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år.

Ämnen – allmänna ämnen och karaktärsämnen

Svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, livsåskådning och historia är skolans allmänna ämnen. Vid kursstart bestämmer vi tillsammans vilka allmänna ämnen och på vilken nivå du bör läsa, det är alltså inget du behöver bestämma när du söker till skolan.
IT-Webbkursens karaktärsämnen är bild/foto, webbdesign, IT-kunskap.
Kurstiden fördelas ungefär lika mellan allmänna ämnen och karaktärsämnen för den utbildning du valt.
Utöver dessa ämnen har du möjlighet att välja bland ett antal tillvalsämnen, tex: psykologi, nybörjarspråk, teckenspråk, silversmide, musik och naturkunskap. Om du vill läsa ett tillvalsämne anger du det vid kursstarten. För att ett tillvalsämne ska kunna genomföras finns en minimigräns för antalet deltagare.

Målet med studierna på allmän linje är att du skall få grundläggande behörighet i de ämnen du behöver för att kunna söka till högskolan. Det kan ta olika lång tid, 1-3 år, beroende på hur mycket du läst tidigare och vilka ämnen du där har fått behörighet i.

Temadagar

Under året har vi några temadagar då vi arbetar med ett speciellt ämnesområde, exempelvis internationella frågor, miljö eller kulturfrågor.

Under kurstiden genomför vi några studieresor. Resorna är en viktig del av undervisningen och vi önskar därför att alla deltar. Dessutom erbjuds frivilliga resor, exempelvis till vår vänskola i Lettland. Du betalar ett självkostnadspris för resorna du är med på.

Efter avslutad kurs får du dels ett intyg med vilka ämnen och i vilken omfattning du läst dem, dels ett intyg med studieomdöme enligt folkhögskolans 7-gradiga skala. Detta ger dig möjlighet att söka till högskolan om du har uppnått grundläggande behörighet. Du har också möjlighet att få särskild behörighet i vissa ämnen.

Kursen startar den 18 augusti 2014 och slutar den 29 maj 2015.

Du söker på folkhögskolans ansökningsformulär alternativt via webbanmälan. Du är välkommen med din ansökan under hela året. Önskar du mer information kontakta oss på 0392-374 00 eller skicka ett mail till info.mullsjo@folkbildning.net