Elev läsåret 2014-15

Ska du studera på Mullsjö folkhögskola i höst? Här finns lite kortfattad information samt länkar som kan vara bra att ta del av.

Vill du ta del av vad olika elever tycker om skolan, klicka här >>

Terminstider 2014/2015:
Hösttermin: 18 augusti – 19 december
Vårtermin: 12 januari – 29 maj
Höstlov v 44
Sportlov v 7
Påsklov v 15

Terminstider pågående läsår 2013/2014:
Skolan avslutas den 28 maj
Sportlov v 7
Påsklov v 16

Internatboende

Kostnader

Studieekonomi

Antagningsprinciper och antagningsprocess

Studeranderätt

Pendla till folkhögskolan
Mullsjö folkhögskola ligger på landsbygden, ändå är det lätt att resa dit. Västtågen går varje timma till/från Nässjö, Huskvarna, Jönköping och från Skövde och Falköping. Från Mullsjö Resecentrum är det sedan ca 15 min uppfriskande promenad utmed sjön till skolan. Dessutom går det bussar till/från Jönköping morgon och eftermiddag, som stannar vid folkhögskolan.

VIKTIGT att veta om
Skolans verksamhet grundas på en kristen grundsyn och genomförs i drogfri miljö. För att detta skall fungera är innehav och användning av alkoholhaltiga drycker, narkotikapreparat och dopingpreparat förbjudet inom skolans område och i samband med skolans aktiviteter. Det är likaså förbjudet att uppträda drogpåverkad under skolans aktiviteter. Detta gäller även schemalagd tid i samband med studiebesök, resor och andra arrangemang där skolan är ansvarig. Om fri tid anges i dessa sammanhang medför det ansvarstagande hos deltagarna så att skolarbete och gruppen ej påverkas negativt.

Frågor, funderingar…? Kontakta oss gärna.
info.mullsjo@folkbildning.net
0392-374 00 (växel)

VÄLKOMMEN TILL MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA!