Kalligrafi v 31

kraft_susanne_p_for_webb

Här får Du lära dig grunderna hur du textar vackra bokstäver i en mycket användbar kalligrafistil, Cancellaresca. Vi kommer även att gå igenom ytterligare två kalligrafistilar.

Du får öva pennhållning och steg för steg hur du formar olika bokstäver. Även genomgång av hur Du fördelar text, ord och bokstäver på det utrymmet du har att tillgå. Det blir också tid för att skriva vackra hälsningskort m.m. I slutet av veckan, släpper vi loss och inspirationen kommer garanterat att flöda! Vi skriver kalligrafi på större papper och målar/droppar/slänger på färg och leker sedan med färg, form och bokstäver. Här provar vi att använda kalligrafi i kombination med akvarellfärg och måla en tavla med din favoritdikt eller affirmation.

Inga förkunskaper krävs.

Webbanmälan

Kursledare

Susanne Persson är konstnär/formgivare med eget företag Artiste Studio Vision. Utbildad 5 år vid Phillips University i USA. Där erhöll hon en Bachelor of Fine Arts med utmärkelsen Magna Cum Laude, som delades ut enbart till de åtta bästa studenterna. Hennes betyg, Grade point average var 3.96 av högsta möjliga 4.0.susanne_persson

Förutom kalligrafistudier i USA för Jim Bray och Mary Phillips, har hon också deltagit i ett flertal andra kalligrafikurser, bland annat i Belgien för Thomas Ingmire, på Irland för Denis Brown samt Peter Thornton i Stockholm. Fick stipendium av Japan-Sasakawa Foundation för att på plats i Japan studera traditionell japansk kalligrafi. Kombinerar gärna kalligrafi med akvarell och även med keramik. Har haft kalligrafiuppdrag för bl.a Tändsticksmuseets permanenta utställning i Jönköping och Upptech i Jönköping samt bröllops- och dopgåvor.

Arbetar idag heltid som konstnär och har i dagsläget haft ett 50-tal konstutställningar, både i Sverige och utomlands.

Kursnummer: 1831
Kurstid: 30 juli - 4 augusti
Pris: Helpension: 4 985 kr (alt 1)* 5 985 kr (alt 2)* 5 485 kr (alt 3)*