Kalligrafi med screentryck v 31

Kursen är indelad i två olika delar. Du får lära dig grunderna i kalligrafi samt hur man trycker kalligrafi på textil.

I kalligrafi  får Du lära dig grunderna i två olika kalligrafistilar, en rak stil som heter Antikva och en annan stil Cancellaresca som är en mycket vacker kursiv stil.  Båda dessa stilar är väldigt användbara i olika sammanhang och kan kombineras tillsammans. Du får öva pennhållning och steg för steg får Du lära dig hur Du formar olika bokstäver. Även genomgång av hur Du fördelar bokstäver, ord och text på det utrymmet du har att tillgå. Vi kommer att kombinera kalligrafi med akvarellfärger, skriva hälsningskort och leka med färg, form och papper.

Under veckan kommer du också att få lära dig hur man tillverkar en screentrycksram och  sedan få trycka din egen kalligrafitext på textil ( kassar, diskduk, t-shirt, handdukar) under ledning av textilkonstnär Anneli Johansson.

Kursen innehåller gemensamma genomgångar likväl som individuell handledning.

Inga förkunskaper behövs.

Webbanmälan

Kursledare

Susanne Persson är konstnär/formgivare med eget företag Artiste Studio Vision. Utbildad 5 år vid Phillips University i USA. Där erhöll hon en Bachelor of Fine Arts med utmärkelsen Magna Cum Laude, som delades ut enbart till de åtta bästa studenterna. Hennes betyg, Grade point average var 3.96 av högsta möjliga 4.0.susanne_persson

Förutom kalligrafistudier i USA för Jim Bray och Mary Phillips, har hon också deltagit i ett flertal andra kalligrafikurser, bland annat i Belgien för Thomas Ingmire, på Irland för Denis Brown samt Peter Thornton i Stockholm. Fick stipendium av Japan-Sasakawa Foundation för att på plats i Japan studera traditionell japansk kalligrafi. Kombinerar gärna kalligrafi med akvarell och även med keramik. Har haft kalligrafiuppdrag för bl.a Tändsticksmuseets permanenta utställning i Jönköping och Upptech i Jönköping samt bröllops- och dopgåvor.

Arbetar idag heltid som konstnär och har i dagsläget haft ett 50-tal konstutställningar, både i Sverige och utomlands.

Kursnummer: 1931
Kurstid: 29 juli- 3 augusti
Pris: Helpension: 5 160 kr (alt 1)* 6 160 kr (alt 2)* 5 660 kr (alt 3)*