Blomster- och växtfotografering v 31

Blomster- och växtfotografering: Hur man fotograferar blommor och växter som ett proffs

Detta är en fördjupningskurs med fokus på att fotografera blommor och växter. Kursen är uppdelad i fyra delar: Hur man jobbar med olika typer av befintligt ljus, bildkomposition, fotografera ute och inne och hur du utvecklar din vision och teknik.
Kursen börjar med att studera olika typer av ljus som kan användas för att ta bättre bilder. Vidare i kursen diskuteras olika sätt att komponera bilder med hjälp av ett fantastiskt varierat utbud av former och färger som finns i växter och blommor. Vi tittar på tekniker för att skapa bilder i både inomhus- och utomhusmiljöer. Kursen avslutas med en diskussion om mer avancerade kreativa tekniker.

Del av kursen använder vi till att bildbehandla fotografierna i Photoshop CC. Du måste ha god datavana och bör behärska Photoshop eller Lightroom. Undervisningen sker i skolans datasal där man har tillgång till program och datorer.
På kursen får du uppdrag baserade på ämnen som diskuteras på lektionerna och läraren ger personlig feedback på ditt arbete.

I kursen använder Jaana vackra och slående exempel på blom- och växtfotografier för att illustrera metoder och tekniker som du kan använda i ditt eget arbete.

(eventuella kostnader för ex inträde samt transport kan tillkomma)

Utrustning du behöver:
Kamera som gör det möjligt för användaren att styra slutartid och bländare.
Makro- och zoomobjektiv
Stativ
Motljusskydd
Reflektor

Webbanmälan

Kursledare

Jaana Plate 2014Jaana Plate, Fotokonstnär och fotolärare på Mullsjö folkhögskola, har gått Fotokurs på Kulturama i Stockholm, arbetat som assistent till Christer Strömholm med flera. Har haft ett flertal utställningar i Skövde, Jönköping, Falköping, Mariestad mm.

*Prisalternativ när det gäller boende (se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 2331
Kurstid: 31 juli - 5 augusti
Pris: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*