Svartvit fotografi v 26 – fulltecknad

Foto_svartvit

Under årets kurs i svartvit fotografi ligger en av tyngdpunkterna på det svartvita porträttet.

Att Örjan har studerat för en av de stora porträttörerna i världen Arnold Newman ger kursdeltagarna en unik chans att få en inblick i porträttets värld.

Måste ett porträtt innehålla en människa? Nej naturligtvis inte. Under kursen arbetar ni med att finna ett ljus som effektivt lyfter fram den/det ni porträtterar. Framför allt handlar, enligt Örjan, porträttet om att nå fram till ett möte med sitt motiv. Då har bilden större möjlighet att verkligen berätta något om mötet och motivet, och blir med ens intressant att lyssna till. I övrigt styrs kursen innehåll till stor del av deltagarna själva.

Vi arbetar med både analog och digital teknik men inriktar oss på det svartvita uttrycket. Du bör ha grundläggande färdigheter i att hantera din kamera.

Vid anmälan; ange om du vill arbeta analogt eller digitalt.
Vill du arbeta analogt vill vi även att du uppger i vilket format du arbetar
(24×36; 6×4,5; 6×6 eller 6×7)

Webbanmälan

Kursledare

Örjan Henriksson, fotograf och lärare i fotografi vid Fotoskolan på Mullsjö folkhögskola samt vid Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping. Studier i fotografi för Arnold Newman och George Tice. Gästlärare i fotografi vid Missouri Southern State University. Örjan arbetar aktivt som fotograf både inom reklam såväl som konstfotografi och har haft ett flertal utställningar i Europa såväl som i USA.

*Prisalternativ när det gäller boende (se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 1826
Kurstid: 25 - 30 juni
Pris: Helpension: 4 985 kr (alt 1)* 5 985 kr (alt 2)* 5 485 kr (alt 3)*