Ikonmålning v 27

Kursen ingår inte i våra ateljéveckor och därför anordnas det heller inga kvällsprogram under veckan. Självklart är det fritt fram för egna utflykter och initiativ. Tips på utflyktsmål hittar du här

Vi kommer att måla två olika motiv: Ängel eller Kristusmotiv.

Du får lära dig grunderna i måleriet och förhoppningsvis, ska din ikon bli färdig till kurstidens slut.

Ikonmåleriet är en ”tålamodsprövning” så det går helt enkelt inte att stressa sig fram till en färdig ikon. Förhoppningsvis är vi alla lugna och förväntansfulla, inför detta spännande måleri, som inte liknar något annat måleri!

Ikonen målas på plattor av trä som grunderats med krita och pärllim (vi ska inte grundera- det är en kurs för sig), vilket kommer att finnas att köpa till självkostnadspris. Vi för över motivet på plattan som sedan målas med tempera. Emulsionen vi använder är: Äggula, litet vatten samt en kapsyl vinäger. Vi använder färgpigment som finns att köpa i konstnärs- eller välsorterade färgbutiker.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är nybörjare. Det är dock önskvärt, att du har en viss kunskap om färger och har målat i någon form tidigare.

Webbanmälan

Kursledare

Mona Jaburek gick under 1980-talet konstskola på Sunderbyns Folkhögskola. En gång om året sedan år 2002 har hon varit i Valamo kloster i Finland för att förkovra sig inom ikonmåleriet.

Mona har arbetat som utryckningspolis under 24 år och resterande tid fram till sin pension, arbetat som brottsplatsundersökare på Hisingen i Göteborg. Däremellan under tio år, arbetade hon även som diakon i Svenska kyrkan. Då med själavård.
Sedan Mona gick i pension har hon arbetat som timvikarie inom äldrevården/dementa, i Orust kommun. Hon målar även möbler i äkta linoljefärg samt försöker återvinna och tillverka nytt i stället för att kasta på soptippen.

www.monamalarikoner.se

Kursnummer: 1827
Kurstid: 3 - 7 juli
Pris: Helpension: 4 095 kr (alt 1)* 4 895 kr (alt 2)* 4 495 kr (alt 3)*