Kalligrafi v 31

Lär dig texta vackra bokstäver och prova på att tillverka popupkort,
en kul twist på det vanliga gratulationskortet.

Du får lära dig grunderna i hur du textar vackra bokstäver i en mycket användbar kalligrafistil, Cancellaresca. Vi kommer även att gå igenom ytterligare två kalligrafistilar.

Du får öva pennhållning och steg för steg hur du formar olika bokstäver. Även genomgång av hur du fördelar text, ord och bokstäver på det utrymmet du har att tillgå. Förutom att skriva vackra hälsningskort m.m så kommer vi också att tillverka ”dragspelskort”, där kortet vecklas ut som ett dragspel.

Nytt för i år är tillverkning av ”Popupkort”, vilket är en kul twist på det vanliga gratulationskortet. Jag visar hur man skär några enkla snitt i papper för att skapa flikar. På flikarna appliceras kalligrafitext och ev bild, kortet sätts sedan ihop. När man viker upp popupkortet, så ser man motivet fällas ut som i 3D, vilket blir mycket effektfullt!

Vi provar även att använda kalligrafi i kombination med akvarellfärg och leker med färg, form och bokstäver.

Inspirationen kommer garanterat att flöda.

Kursen innehåller gemensamma genomgångar likväl som individuell handledning.

Inga förkunskaper krävs.

Webbanmälan

Kursledare

Susanne Persson är konstnär/formgivare med eget företag Artiste Studio Vision. Utbildad 5 år vid Phillips University i USA. Där erhöll hon en Bachelor of Fine Arts med utmärkelsen Magna Cum Laude, som delades ut enbart till de åtta bästa studenterna. Hennes betyg, Grade point average var 3.96 av högsta möjliga 4.0.susanne_persson

Förutom kalligrafistudier i USA för Jim Bray och Mary Phillips, har hon också deltagit i ett flertal andra kalligrafikurser, bland annat i Belgien för Thomas Ingmire, på Irland för Denis Brown samt Peter Thornton i Stockholm. Fick stipendium av Japan-Sasakawa Foundation för att på plats i Japan studera traditionell japansk kalligrafi. Kombinerar gärna kalligrafi med akvarell och även med keramik. Har haft kalligrafiuppdrag för bl.a Tändsticksmuseets permanenta utställning i Jönköping och Upptech i Jönköping samt bröllops- och dopgåvor.

Arbetar idag heltid som konstnär och har i dagsläget haft ett 50-tal konstutställningar, både i Sverige och utomlands.

Kursnummer: 2031
Kurstid: 27 juli- 1 augusti
Pris: Helpension: 5 160 kr (alt 1)* 6 160 kr (alt 2)* 5 660 kr (alt 3)*