Naturfotografi, grundkurs v 26 (fulltecknad)


Fotograf: Torsten Klint

Har du lust att ”nörda” ner dig i naturfoto under en hel vecka? Få allt serverat och bara fota och prata foto. Då är den här kursen för dig!

Under kursen kommer du att fotografera natur och förhoppningsvis även djur. Under dagarna (och vissa kvällar) har vi inspirationsföreläsningar, teoretiska genomgångar och gemensamma bildvisningar. Färg, form och ljusets betydelse i dina bilder är några av de moment vi kommer att gå igenom.

Du kommer att fotografera och redigera dina bilder under handledning, samt inte minst prata bild och få återkoppling på ditt eget fotograferande. Vår ambition är att du kommer att lyfta ditt bildskapande flera steg, få nya erfarenheter och några nya idéer om hur du ser på en bild.

Förkunskaper:

Lite förkunskaper krävs för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Du behöver inte vara något proffs, men bör behärska de grundläggande funktioner hos din kamera och ditt bildbehandlingsprogram. Vilket innebär att du tar med både kamera och egen bärbar dator till kursen.

Detta ska du kunna innan du kommer till Mullsjö:

  • Hantera filöverföring från din kamera till ditt bildbehandlingsprogram.
  • Tar fram bilder till bildvisningarna.

Känner du dig osäker på detta har gott om tid på dig att lära dig under våren. Här kommer ett tips på en bra webbplats som du kan besöka. Det finns säkert många andra också.

Moderskeppet ( https://moderskeppet.se/ ) har onlinekurser för fotografer och bildbehandlare. Här kommer tre avsnitt som är en bra start.

Kursen Lightroom Classic från början
https://moderskeppet.se/kurser/kurs/lightroom-fran-borjan/

Kapitel Ta hand om en fotografering.
Avsnitten:
– Importera dina bilder till Biblioteket.
– Bildbehandling med Framkallningsmodulen
– Spara ut Jpeg till andra ändamål

Kan du detta hänger du mer på kursen.

Webbanmälan

Kursledare

Thorsten Klint och Marie Kantermo

Thorsten är naturfotograf, forskare och författare. Han skildrar natur och djur i såväl bild som text med fokus på djuren i djungler, regnskogar och bergstrakter i Afrika, Asien och Sydamerika.

Thorstens mission är att beskriva samspelet mellan djur, natur och människa. Syftet är att skapa förståelse för den komplicerade väv av relationer i naturen som växt fram genom årtusendena, en väv som nu riskerar att trasas sönder. Han försöker porträttera djuren och naturen så att det väcker känslor, insikt och respekt för det ekosystem vi alla är en del av. Han är allvarligt bekymrad för det hot om utrotning som finns för speciellt för alla de stora kattdjuren på jorden.

Thorsten har doktorerat i ämnet zoologi/etologi vid Stockholms universitet. Han har dessutom skrivit ett flertal artiklar i ansedda vetenskapliga tidskrifter. Han har gjort ett 15-tal resor till främst Afrika men också Indien och Sydamerika, där han studerat djuren på plats och fotograferat dem i deras naturliga miljö.
Thorsten har såväl teoretisk som omfattande praktisk utbildning i fotografi och är utbildad i digital bildbehandling vid Jönköpings universitet. Vid samma läroanstalt har han också studerat visuell kommunikation.
Sedan 2011 är han medlem i bildgruppen PhotoNatura och dess ordförande sedan 2014. Han håller också workshops, föreläser och har utställningar.
I sitt tidigare yrkesliv arbetade han många år inom läkemedelsindustrin men har också arbetat som docent i psykofarmakologi vid Göteborgs universitet samt som Ass. Professor i Behavioral Endocrinology vid Rutgers University, Newark, USA, erfarenheter som gett fördjupade kunskaper och insikter i djurens beteende.
Thorsten bor numera i södra Småland efter att ha arbetat många år utomlands, i Danmark, Holland, Belgien och USA.

Marie är av sina kollegor beskriven som en nyfiken och kreativ fotograf. ”Den 22 juli 2006, började jag fotografera. Det var straxt efter lunch, en vacker sommardag på en Småländsk slåtteräng. Känslan av att zooma in och isolera motivet lever fortfarande kvar och på den vägen är det.”
Som fotograf arbetar Marie med utställningar, föreläsningar, böcker och workshops. Med en bakgrund inom utbildning och handledning, är kurser samt att coacha fotografer något som ligger henne extra varmt om hjärtat. 2011 valdes Marie in i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura.

*Prisalternativ när det gäller boende (se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 2126
Kurstid: 28 juni - 3 juli
Pris: Helpension: 5 160 kr (alt 1)* 6 160 kr (alt 2)* 5 660 kr (alt 3)*