Teckning, fördjupning v 31

Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått Teckning – grundkurs eller som redan har grundläggande kunskaper om perspektivlära och proportioner och har viss teckningsvana sedan innan. Kursen ger dig möjlighet att öva och fördjupa dina färdigheter och insikter i det avbildande tecknandet.

Som en fortsättning på grundkursen arbetar vi vidare utifrån de två temana – att se och återge samt bildligt berättande. I det första temat arbetar vi med precision och ren avbildning som mål. Här arbetar vi under ett par dagar med modell och fokuserar på former, vinklar, proportioner osv. Därefter arbetar vi utomhus i friare uppgifter med att se, göra urval och skapa ett bildspråk. I tillägg arbetar vi också med frigörande övningar och skissteknik. Till skillnad från grundkursen ger fortsättningskursen ännu mera tid till fördjupning och övning, samt större frihet i vissa uppgifter. Materialen för kursen är i första hand kol, blyerts och tusch. Vi tecknar både inomhus och utomhus så långt det är möjligt.

Webbanmälan

Kursledare

Kristofer Henriksson. Konstnär. Har en utbildning från Kunstakademiet i Trondheim (Magisterexamen i Fri Konst, 2008 – 2010, Kandidatexamen i Fri Konst, 2005 – 2008), Gerlesborgsskolan i Bohuslän (Konstnärlig grundutbildning, 2003 – 2005).

Kristofer har arrangerat och deltagit i grupp- och separatutställningar i Sverige och utomlands och hans arbeten har visats bl.a. av Astrup Fearnley Museet i Oslo, Nasjonal Museet i Oslo, Kobe Biennalen 2011 i Kobe (Japan), Dunkers kulturhus i Helsingborg, Alma Löv Museet i Värmland och Gowen Contemporary i Genéve (Schweiz). Han har tidigare hållit kortkurser på Mullsjö Folkhögskola och Trøndertun Folkhøgskole i Norge. Kristofer bor och arbetar i Lund. Mer information finns på: www.kristoferhenriksson.com


*Prisalternativ när det gäller boende
(se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 1931
Kurstid: 29 juli- 3 augusti
Pris: Helpension: 5 160 kr (alt 1)* 6 160 kr (alt 2)* 5 660 kr (alt 3)*