Avbildande teckning v 31 (fulltecknad)

I kursen arbetar vi med det avbildande tecknandets grunder. Undervisningen sker främst genom övningar, friare uppgifter samt genomgångar och var och en får kontinuerlig individuell handledning. Kursen välkomnar både dig som kommit en bit på vägen och kanske gått teckningskurser tidigare – och dig som är nyfiken och vill börja. Oavsett erfarenhet får du handledning utifrån där du befinner dig.

Vi arbetar främst utifrån två teman:att se och återgesamtbildligt berättande. I det första temat arbetar vi med medvetenhet, precision och ren avbildning som mål. Vi arbetar med metoder för hur tredimensionella objekt och rum avbildas tvådimensionellt i perspektiv och tecknar bland annat stilleben och modell med fokus på former, vinklar, proportioner, osv. Därefter arbetar vi utomhus i friare uppgifter med att se, göra urval och forma ett bildspråk. I tillägg arbetar vi också med skissteknik och frigörande övningar.
Så länge vädret lämpar sig tecknar vi även utomhus.
Grundmaterialen i kursen är grafit, kol och tusch.

Webbanmälan

Kursledare

Kristofer Henriksson. Konstnär. Har en utbildning från Kunstakademiet i Trondheim (Magisterexamen i Fri Konst, 2008 – 2010, Kandidatexamen i Fri Konst, 2005 – 2008), Gerlesborgsskolan i Bohuslän (Konstnärlig grundutbildning, 2003 – 2005).

Kristofer har arrangerat och deltagit i grupp- och separatutställningar i Sverige och utomlands och hans arbeten har visats bl.a. av Astrup Fearnley Museet i Oslo, Nasjonal Museet i Oslo, Kobe Biennalen 2011 i Kobe (Japan), Dunkers kulturhus i Helsingborg, Alma Löv Museet i Värmland och Gowen Contemporary i Genéve (Schweiz). Han har tidigare hållit kortkurser på Mullsjö Folkhögskola och Trøndertun Folkhøgskole i Norge. Kristofer bor och arbetar i Lund. Mer information finns på: www.kristoferhenriksson.com


*Prisalternativ när det gäller boende
(se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 2131
Kurstid: 2-7 augusti
Pris: Helpension: 5 160 kr (alt 1)* 6 160 kr (alt 2)* 5 660 kr (alt 3)*