Teckning – grundkurs v 31

Kursen ger en introduktion till teckningens grunder. De första dagarna arbetar vi med metoder för hur tredimensionella objekt och rum avbildas tvådimensionellt. Vi går bl.a. igenom perspektivlära, proportioner, syftning, modellteckning, ljus och skugga. Därefter arbetar vi med friare uppgifter i urval, tolkning och i hur man kan bygga upp ett bildspråk.

Vi tecknar både inomhus och utomhus så länge vädret tillåter. Basmaterialen i kursen är grafit, kol och tusch.

Inga förkunskaper krävs.

Webbanmälan

Kursledare

Kristofer Henriksson. Konstnär. Har en utbildning från Kunstakademiet i Trondheim (Magisterexamen i Fri Konst, 2008 – 2010, Kandidatexamen i Fri Konst, 2005 – 2008), Gerlesborgsskolan i Bohuslän (Konstnärlig grundutbildning, 2003 – 2005).

Kristofer har arrangerat och deltagit i grupp- och separatutställningar i Sverige och utomlands och hans arbeten har visats bl.a. av Astrup Fearnley Museet i Oslo, Nasjonal Museet i Oslo, Kobe Biennalen 2011 i Kobe (Japan), Dunkers kulturhus i Helsingborg, Alma Löv Museet i Värmland och Gowen Contemporary i Genéve (Schweiz). Han har tidigare hållit kortkurser på Mullsjö Folkhögskola och Trøndertun Folkhøgskole i Norge. Kristofer bor och arbetar i Lund. Mer information finns på: www.kristoferhenriksson.com


*Prisalternativ när det gäller boende
(se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 1831
Kurstid: 30 juli - 4 augusti
Pris: Helpension: 4 985 kr (alt 1)* 5 985 kr (alt 2)* 5 485 kr (alt 3)*