Teckning fortsättningskurs v 31

Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått Teckning – grundkurs eller som redan har grundläggande kunskaper om perspektivlära och proportioner och har viss teckningsvana sedan innan.

Kursen ger dig möjlighet att öva och fördjupa dina färdigheter och insikter i det avbildande tecknandet. Som en fortsättning på grundkursen arbetar vi vidare utifrån de två temana – att se och återge samt bildligt berättande.

I det första temat arbetar vi med precision och ren avbildning som mål. Här arbetar vi bland annat med modell och fokuserar på former, vinklar, proportioner osv. Därefter arbetar vi utomhus i friare uppgifter med att se, göra urval och skapa ett bildspråk. I tillägg arbetar vi också med frigörande övningar och skissteknik.

Till skillnad från grundkursen ger fortsättningskursen ännu mera tid till fördjupning och övning, samt större frihet i vissa uppgifter. Materialen för kursen är i första hand kol, blyerts och tusch. Vi tecknar både inomhus och utomhus så långt det är möjligt.

Webbanmälan

Kursledare

Kristofer Henriksson. Konstnär. Har en utbildning från Kunstakademiet i Trondheim (Magisterexamen i Fri Konst, 2008 – 2010, Kandidatexamen i Fri Konst, 2005 – 2008), Gerlesborgsskolan i Bohuslän (Konstnärlig grundutbildning, 2003 – 2005).

Kristofer har arrangerat och deltagit i grupp- och separatutställningar i Sverige och utomlands och hans arbeten har visats bl.a. av Astrup Fearnley Museet i Oslo, Nasjonal Museet i Oslo, Kobe Biennalen 2011 i Kobe (Japan), Dunkers kulturhus i Helsingborg, Alma Löv Museet i Värmland och Gowen Contemporary i Genéve (Schweiz). Han har tidigare hållit kortkurser på Mullsjö Folkhögskola och Trøndertun Folkhøgskole i Norge. Kristofer bor och arbetar i Lund.
Mer information finns på: www.kristoferhenriksson.com


*Prisalternativ när det gäller boende
(se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 2231
Kurstid: 1-6 augusti
Pris: Helpension: 5 340 kr (alt 1)* 6 340 kr (alt 2)* 5 840 kr (alt 3)*