Keramik v 46 (fulltecknad)

Formfokus – Tekanna

Denna kurs vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper i keramik och vill öka din hantverkstekniska färdigheter, öva dig i ditt formseende och utveckla din skapandeprocess.

Tekannan är ett fantastiskt övningsobjekt. Det innehåller flera olika tekniska och estetiska moment för att sätta ihop en balanserad och funktionell tekanna. Kropp, pip, lock och hänkel ska fungera ihop som en enhet. Både form och funktionen behöver beaktas i skapandeprocessen.

Under helgen arbetar vi med tekannans olika formelement, vi tränar teknik och formgivning. Under kursen varvas demonstrationer med enskild handledning. Vi arbetar både med drejning och handformning. Fokus ligger på övning och vi kommer inte ha möjlighet att bränna något under helgen, men du får självklart ta med dig dina alster och bränna hemma.

Kursen startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen.
(incheckning från kl. 09.30 på fredagen)

Webbanmälan

Kursledare

Jeanette Axenfjord, keramiklärare på Mullsjö folkhögskola, kandidatexamen från Kunsthögskolen i Bergen och HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg. Har egen verkstad i Mullsjö.

Ellinor Johansson, keramiker med egen verkstad utanför Tidaholm. Keramiklärare på Mullsjö folkhögskola. Utbildad på Mullsjö folkhögskola och Formakademin (PKI) Lidköping.

Kursnummer: 1946
Kurstid: 15-17 november
Pris: Helpension 2 615 kr