Kursledare

Kerstin Carlefalk

Lärare i hattsömnad på ABF och Folkuniversitetet. Egen ateljé med tillverkning av hattar för både privatpersoner och dans-/teatergrupper. Hon har medverkat i utställningar i Norra Uppland, Jämtland samt i Stockholmsområdet. 

Anders Geidemark

Naturfotograf och författare. Han har jobbat professionellt som fotograf, skribent, grafisk formgivare, föreläsare, fotolärare och bildredaktör sedan 1988. Han har bl a framfört föredrag och bildspel i sju europeiska länder och haft ett 50-tal utställningar i Sverige och övriga Norden.

Anders har producerat två egna böcker och medverkat i ett flertal andra. Egna böcker (text, bild och form): Stigen ur hav – av vingar skuggad 1995, Allen – Bilder av ljus och mörk ensamhet 2004. Är medlem i Föreningen Naturfoto-graferna och ansluten till IBL Bildbyrå (Sverige) och Getty Image (resten av världen). Tjänstgör som expeditionsledare på Svalbard, och jobbar som svensk redaktör för tidskriften Natur&Foto.

Birgitte Gylling

Modist, utbildad textillärare, tillskärare och modist i Danmark. Har jobbat som lärare på Göteborgs Tillskärarakademis modistutbildning, butik i Eksjö och ateljé hemma där det tillverkas hattar och historiska kläder till teatrar, museer och privatpersoner. Har haft flera hattutställningar i Sverige.

Kristofer Henriksson

Konstnär. Har en utbildning från Kunstakademiet i Trondheim (Magisterexamen i Fri Konst, 2008 – 2010, Kandidatexamen i Fri Konst, 2005 – 2008), Gerlesborgsskolan i Bohuslän (Konstnärlig grundutbildning, 2003 – 2005). Kristofer har arrangerat och deltagit i grupp- och separatutställningar i Sverige och utomlands och hans arbeten har visats bl.a. av Astrup Fearnley Museet i Oslo, Nasjonal Museet i Oslo, Kobe Biennalen 2011 i Kobe (Japan), Dunkers kulturhus i Helsingborg, Alma Löv Museet i Värmland, Gowen Contemporary i Geneve (Schweiz), OSL Contemporary i Oslo och Telemark Kunstnersenter i Skien. Han har tidigare hållit kortkurser på Mullsjö Folkhögskola och Trøndertun Folkhøgskole i Norge.

Örjan Henriksson

Fotograf och lärare i fotografi vid Fotoskolan på Mullsjö folkhögskola samt vid Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping. Studier i fotografi för Arnold Newman och George Tice. Gästlärare i fotografi vid Missouri Southern State University. Örjan arbetar aktivt som fotograf både inom reklam såväl som konstfotografi och har haft ett flertal utställningar i Europa såväl som i USA.

Margareta Heijkenskjöld-Holmgren

Grafisk formgivare med flerårig erfarenhet från grafisk design och formgivning. Arbetar aktivt med grafik, tryck och färg/form i egen verksamhet. Är även representerad genom en rad utställningar och konstverk.

Ellinor Johansson

Keramiker med egen verkstad utanför Tidaholm. Keramiklärare på Mullsjö gymnasium och Mullsjö folkhögskola. Utbildad på Mullsjö folkhögskola och Formakademin (PKI) i Lidköping.

Anna Neudorf

Silversmed, utbildad på Estetlinjen Mullsjö folkhögskola, Hellidens konsthantverkslinje och Guldsmide och Designlinjen i Falköping. Genomförde praktik som silversmed på silversmideskooperativet Kamasan i Indonesien. Arbetar nu som cirkelledare i silversmide, undervisar i silversmide på Mullsjö folkhögskola och har egen verkstad med tillverkning, försäljning och kursverksamhet.

Jaana Plate

Fotokonstnär och fotolärare på Mullsjö folkhögskola, har gått Fotokurs på Kulturama i Stockholm, arbetat som assistent till Christer Strömholm med flera. Har haft ett flertal utställningar i Skövde, Jönköping, Falköping, Mariestad mm

Jenny Söderlund

Utbildad bildlärare och konstnär. Undervisar i måleri och kroki på Mullsjö Folkhögskola

Gustav Thane

Konstsmed med gesällbrev från 2008 och masterexamen från HDK Steneby 2009. Gästlärare på Göteborgs universitets femåriga konsthantverks-utbildningar på Steneby och Mittuniversitetets treåriga smidesutbildning i Kramfors. Idag driver Gustav egen verksamhet som konstsmed i Ryfors smedja, Mullsjö.

Ann Westermark

Skribent med inriktning på Livsfrågor, med mer än 20 års erfarenhet av skrivande på heltid. Hon är utbildad informatör, diplomerad copywriter (DIHM) och aktuell med skrivarverktyget Författarkortleken i egen verksamhet i Göteborg. De senaste 10 åren har hon lett skrivarkurser med fokus på skapandeprocessen, bland annat med hjälp av symboler och ett tillåtande, undersökande förhållningssätt i vilket alla kan. Ann blandar gärna amatör-skribenter och vana författare, eftersom det visat sig gynna kreativiteten.