Matsedel

MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA SERVERAR v 5

Vår vegetariska kost innehåller som regel mjölk och ägg

Måndag

Stekt ris på Thailändskt vis med kyckling
Vegetariskt: cashewnötscurry med blomkål, basmatiris
Dessert: Ett kollage av frukter
Kvällsmat: ugnspannkaka med fläsk och lingonsylt
Vegetariskt: ugnspannkaka med blandade bönor och lingonsylt

Tisdag

Hemlagad fiskpudding med skirat dillsmör och kokt potatis
Vegetariskt: sötpotatisbiff med salsa
Dessert: rødgrød med fløde
Kvällsmat: pasta med lufttorkad skinka, tomat och grädde.
Vegan: pasta med gröna linser, tomat och grädde.

Onsdag

Biff Bourguignonne med kokt potatis
Vegan: kålpudding på gröna linser
Dessert: frukt i trängsel
Kvällsmat: potatisbullar med vitlökstekta champinjoner
Vegetariskt: potatisbullar med vitlökstekta champinjoner

Torsdag

Grekisk fisksoppa
Vegetariskt: Mulligatawny-soppa
Dessert: pannkakor med vispad grädde och sylt
Kvällsmat: potatis och kasslergratäng
Vegetariskt: potatis och Oumph-gratäng

Fredag

Lingonrutor, brun sås och stekt potatis
Vegetariskt: ratatouille med brynt potatis
Dessert: gratinerad banan med vaniljglass