Aktiveringskurs med fokus på skapande

Aktiveringskurs med fokus på skapande

När läsåret är avslutat och eleverna lämnar skolan, skulle det kunna bli ödsligt och tomt på en skola. På Mullsjö folkhögskola blir det så långt ifrån ödsligt man kan komma! Under hela sommaren sprudlar skolan av olika aktiviteter. Den här veckan har präglats av skapande i olika former samt av härligt, positiva deltagare!

Mullsjö folkhögskola erbjuder olika aktiveringskurser för syn- och hörselskadade, personer med dövblindhet. Sammanlagt har vi 8 kurser varje år.
De olika aktiveringskurserna medverkar till att deltagarna får bättre möjlighet att klara sig självständigt och leva ett bra liv. Man lär sig också olika sätt att kommunicera och uttrycka sig på. Den här veckan har, förutom mycket sol och värme, bestått av skapande verksamhet.

Deltagarna har fått prova på att skapa både i Silversmedjan samt Keramikverkstaden. Dessutom har det tryckts på tyger och tillverkats hattar i skolans textilsal. Idag avslutades Aktiveringskursen med vernissage där det som tillverkats under veckan fanns att beskåda.

Vill du veta mer om de olika aktiveringskurserna som erbjuds under året? Då hittar du det under fliken Kurs & konferens/Syn- och hörselskadade

Keramik webb 2

Keramikverkstaden

silversmide 2

Silversmedjan

Silversmide

Textilsalen

Textil

Vernissage

Vernissage Vernissage 2