Allmän linje hamnade i ö-råd

Allmän linje hamnade i ö-råd

Att skapa en ö och bestämma hur livet på ön ska fungera, det är något som Allmän linje har jobbat med under en period. Indelade i olika smågrupper har de fått fundera på allt ifrån öns namn, befolkningsmängd, miljö, naturtillgångar, religion, lagar och straff. Utifrån detta jobb har flera spännande öar med namn som exempelvis Momomu, Yamna och Mazidja skapats i den Förenta ö-världen.

Idag var det dags för Förenta öarna att träffas på det Stora ö-rådet. Alla öar presenterade sig för de andra. Sedan var det dags att ta sig an dagens svåra ämne. Hur ska vi behandla de som lämnat våra öar för att ansluta sig till terrororganisationen IS. Nu vill de komma hem. Ska de få göra det? Ska de straffas? Hur ska de straffas. Varje ö fick ge ett förslag på en resolution. Sedan gällde det att hitta samarbete med andra öar för att komma på en gemensam resolution.

Till sist var det samling för att ställa de olika förslagen mot varandra. Det resolutionsförslag som i slutändan fick flest röster var att: IS-återvändarna inte ska få komma tillbaka till öarna. De ska dömas i en domstol på världsnivå på plats. Barnen ska däremot få komma hem till sina öar.

Ja, så här kan det se ut under en dag när man studerar på Allmän linje. Vi tackar varandra för en intressant förmiddag där det var ett stort engagemang!