Antirasism – en kväll för allas lika värde

Vi ser idag hur Sverige blir mer och mer segregerat, hur främlingsfientlighet och rasism växer allt mer och hur personer behandlas olika beroende på ursprung. I och med den pågående flyktingströmmen som sker i världen så söker sig allt fler till Sverige och därmed även till Mullsjö med omnejd. För att de människor som kommer hit ska få integreras och välkomnas på ett bra sätt behöver vi alla engagera oss i frågan och det vill vi bidra till denna kväll. Eventet arrangeras av fyra elever på Volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola som ett skolprojekt.

Under kvällen kommer ni få ta del av två föreläsningar som berättas ur två olika perspektiv. Författaren, skribenten och föreläsaren Marcus Priftis kommer tala om rasismen och dess olika ansikten medan tre personer som själva flytt till Sverige kommer berätta sina personliga historier genom Vuxenskolans projekt ”Starta prata” – Fly med publiken.

Utöver detta bjuds det på fika, möjlighet till diskussion, information om lokala integrationsprojekt och utställningar på temat av Mullsjö folkhögskolas bildskoleelever.

Progam den 2 december:
18.00 – Föreläsning med Marcus Priftis: ”Rasismens många ansikten”
Ca 19.30 – Fika
20.00 – Föreläsning med Studieförbundet Vuxenskolan – Starta prata: ”Fly med publiken”

Varmt välkomna till en kväll för allas lika värde!