Det var hos oss det började!

Det var hos oss det började!

Sandra Nilsson fick anställning som studiofotograf direkt efter sina två år på Fotoskolan.

”Efter nästan 7 år som mammaledig fick jag under den sista ledigheten veta att jag blivit varslad från mitt jobb. Ett år som arbetslös följde och många tankar cirkulerade kring vad jag skulle jobba med.

Under min mammaledighet hade jag en blogg vid namn Vintage House, som till stor del handlar om inredning. Det var bloggen som gjorde att jag började intressera mig för fotografi och genom Trygghetsrådet kom jag kontakt med Mullsjö folkhögskola och fick där chansen att utveckla mitt intresse.

Hösten 2015 blev starten för mitt år på Fotoskolan.

Det var en stor omställning för mig att börja studera. Under 3-4 dagar i veckan pendlade jag från Anderstorp till Mullsjö, vilket är ca 8 mil. Hemma fanns man, 3 små barn och hus. Det krävde stor planering, men på något sätt fick vi det att fungera.

Det var med glädje (kanske något trött vissa morgnar) jag satte mig i bilen eftersom jag visste att jag skulle få spendera dagen på en inspirerande plats och med människor som lyfte mig, för den jag är. Men som jag nämnde tidigare blev studerandet en stor omställningen i livet. Jag hade svårt att ta till mig all information och allt jag fick lära mig. På något sätt stod jag still och stampade. Därför bestämde jag mig för att läsa ett andra år på Fotoskolan och under det året föll många bitar på plats.

Under det andra året på Fotoskolan utgick jag mer från mig själv. Tillsammans med mina lärare Örjan och Jaana gjorde vi en personlig plan som bestod av olika projekt där jag utmanade mig själv nästan varje dag. Det hjälpte mig att växa, lita mer på mig själv och inse att även jag kan.

Jag slutade på skolan juni 2017 och en månad senare fick jag en projektanställning som fotograf/dekoratör på Konstsmide AB. Jag hoppas att kunna utveckla en personlig stil inom fotografiets värld, men där jag är i livet just nu passar en anställning utmärkt.

Jag kommer alltid att bära med mig mina år på Fotoskolan och dess lärare.”

/Sandra Nilsson, Studiofotograf

Läs mer om Fotoskolan och tidigare elevers berättelser.