Det var hos oss det började!

Det var hos oss det började!

Tuana Aziz arbetar sedan 6 år tillbaka heltid som frilansfotograf, främst mot företag men även med egna projekt.

”Jag började min fotokarriär år 2007. Då gick jag tredje året på gymnasiet. Det jag saknade när startade, var det kreativa. Tekniken lärde jag mig ganska snabbt men den kreativa delen tog lite längre tid. 2008 började jag på Fotoskolan i Mullsjö. Där fick jag så otroligt mycket inspiration. Roligaste och den mest spännande tiden i min skoltid.

Jag har alltid tyckt att vi lär oss lite för mycket onödigt i skolan som man aldrig har användning av… Men tiden på Fotoskolan i Mullsjö var riktigt meningsfull. För jag fick lära mig mer om det jag verkligen älskar, nämligen skapa bilder!

Det bästa med skolan var att jag fick vara i en klass med likasinnade människor. Människor som brinner för samma sak som mig. Vi alla hade olika intressen inom foto och det tyckte jag var riktigt bra. Jag fick så mycket inspiration av det. Något annat som jag verkligen uppskattade var mörkrummet! En helt fantastisk känsla att få möjligheten att lära sig framkalla bilder själv.

Efter Fotoskolan pluggade jag till gymnasielärare, och jobbade halvtid som fotograf och heltid som gymnasielärare. År 2011 fick jag årets IT-pedagogpris och 2012 lämnade jag läraryrket för att satsa heltid på mitt egna företag, vilket är det bästa beslut jag någonsin tagit.

Jag jobbar idag först och främst mot företag, samt att jag har en hel del egna projekt. Har gjort det nu i cirka 11 år och har haft det som heltidsjobb i 6 år.

Älskar att skapa naturligt vackra bilder och lägger inte så mycket tid på retuschering och efterarbete. Använder ofta endast naturligt ljus. Fotade en hel fotoserie endast med en iPhone 4, som senare blev boken The Last Princess”.

Mer om det jag skapar och gör kan ni hitta här https://tuana.se

/ Tuana Aziz, Frilansfotograf

Läs mer om Fotoskolan och tidigare elevers berättelser.