Kurs för ledarhundförare!

Kurs för ledarhundförare!

En ledarhund skapar helt nya förutsättningar för en person med dövblindhet. Ledarhunden blir dina ögon och öron och ni blir ett team tillsammans. Men det behövs kontinuerlig träning både för hund och hundförare.

Aktiveringskurserna som äger rum under året har olika inriktningar. Den här veckan har nästan hälften av aktiveringskursens deltagare varit lurviga och sprungit runt på fyra ben. En mycket fascinerande kurs där vikten av samspelet mellan hund och människa blir tydligt. Kursen har riktat sig till personer med dövblindhet som har ledarhund. Under dagarna har fokus legat på praktisk träning av ledarhundarna tillsammans med olika föreläsningar samt veterinärkontroll för hundarnas hälsa.

Vecka 40 är det dags för nästa aktiveringskurs. Då kommer det att handla om det sociala forumet Facebook. Kursveckan går under namnet ”Fejjan för alla”.
Vill du veta mer om våra aktiveringskurser? Klicka dig vidare här

Träning

Bengt Borg håller i träningen.

hund inväntar direktiv

Hundarna inväntar uppmärksamt mattes/husses signaler….

hund hämtar

…för att hjälpa till med sådant som är svårt för en person med dövblindhet.

tillgivenhetl

Tillgivenheten mellan hund och dess hundförare är fantastisk att se.

tröttsamt med kurs

Det är klart, lite tröttsamt kan det kanske bli med för mycket träning… ;-)

iakttagande hundar

Titta och lär :-)

kurs

Ledarhundträningen utomhus varvades med bland annat visitation av ledarhundarna.

Mullsjö folkhögskola är ensam om att ha ledarhundförarkurs, för personer med just dövblindhet. Kurserna hålls i samarbete med SRF* och under ledning av Bengt Borg, som är ledarhundskonsulent och kvalitetsansvarig för alla ledarhundar i Sverige. Ledarhundskursen vänder sig speciellt till dem som har ledarhund, då stor vikt läggs vid träning på olika banor och i olika miljöer.
*SRF = Synskadades Riksförbund