Några få kursplatser kvar!

Det är roligt att så många har valt att söka till Mullsjö folkhögskola inför nästa läsår!
På grund av söktrycket har skolan beslutat att satsa på två klasser i vissa av våra kurser. Vi ser verkligen fram emot att möta er alla i augusti.

Några få platser finns dock fortfarande kvar, bland annat på Allmän kurs. Gänget på bilden är några av dem du kommer att träffa om du väljer att studera på Allmän kurs. Bara det gör det värt att söka till Mullsjö folkhögskola :-)

Läser man Allmän kurs finns några olika profiler att välja mellan:

Hälsa och livsstil med friluftsliv

Profilen för dig som vill lära mer om människan och vår plats i världen. Vi utgår från oss själva och aktuell forskning för samtal kring välmående och hälsa. Motionens och naturens betydelse för ett hälsosamt liv är delar av kursen. Du läser också allmänna ämnen såsom svenska, engelska, naturkunskap, matematik, historia, religion och samhällskunskap.

Internationell profil med studieresor

Profilen vill bredda ditt internationella kunnande. Med hjälp av bland annat samhällskunskap, historia, religionskunskap och resor studerar vi internationella relationer. Du läser även allmänna ämnen såsom svenska, engelska, naturkunskap, matematik, historia, religion och samhällskunskap.

IT/Webb med digitalt foto

Profilen breddar din kunskap i webb, hemsidestillverkning, bild och datateknik. Du arbetar i en modern datamiljö med aktuell programvara och läser även allmänna ämnen såsom svenska, engelska, naturkunskap, matematik, historia, religion och samhällskunskap.

Personlig assistent med teckenspråk och svenska

Mullsjö folkhögskola har även en filial på Kungsporten i Huskvarna med undervisning måndag – fredag. Möjligheten finns att få behörighet i Svenska som andraspråk, grundläggande.
Du kan

• Utbilda dig till personlig assistent
  • Förbättra din svenska
  • Få grundkunskaper i teckenspråkskommunikation i vardagen
  • Lära dig mer om hur samhället fungerar

Välkommen med din ansökan!