”På Fotoskolan läggs stor vikt vid att hitta dig som fotograf”

”På Fotoskolan läggs stor vikt vid att hitta dig som fotograf”

Hon har bloggat i 12 år, har ett Instagramkonto med tusentals följare. Hon trodde att hon kunde det mesta om fotografering tills hon började på Fotoskolan.

– Tänk vad mycket mer det fanns och finns att lära, utbrister Sandra Nilsson med ett skratt. Mina två år på Fotoskolan har verkligen varit bra!

Att Sandra är nöjd med sin tid på Mullsjö folkhögskola går inte att ta miste på.
– Jag trivs verkligen med stämningen på skolan. Att umgås med människor i olika åldrar, med olika nationaliteter och i en kreativ miljö är inspirerande. Mullsjö folkhögskola blev en ny period i mitt liv som verkligen har fått mig att växa, menar Sandra.

Sandra blev efter sin mammaledighet arbetslös. Eftersom företaget där hon tidigare varit anställd är medlem i Trygghetsrådet, fick Sandra en kontaktperson.
– Det visade sig att min kontaktperson kom från Mullsjö, berättar Sandra. Jag visste inget om folkhögskolan men min kontaktperson tipsade om Örjan Henriksson och om Fotoskolan, fortsätter Sandra. Jag blev intresserad och lämnade in en ansökan.

Sandra fick mersmak efter ett år på Fotoskolan och valde därför att fortsätta.
– Eftersom det är mycket kunskap att ta in på ett år, har det varit mycket bra att kunna studera ytterligare ett år. Lärarna är kunniga, flexibla, anpassar uppgifterna och har fokus på att du ska utvecklas som fotograf. Att gå ett andra år har resulterat i att jag har lärt mig så mycket mer, menar Sandra. Örjan är vår huvudlärare och med honom har vi flera personliga samtal om vårt fotograferande. Han lägger stor vikt vid att hitta dig som fotograf, att du står i fokus och att du ska utvecklas. Väldigt uppmuntrande och lärorikt. Vill man fördjupa sina kunskaper och utvecklas som fotograf så är Fotoskolan och Mullsjö folkhögskola ett mycket bra val för detta, avslutar Sandra.