I dag lyfter de mot Rumänien, Sydafrika & Swaziland

I dag lyfter de mot Rumänien, Sydafrika & Swaziland

Förra veckan reste ett gäng av skolans elever till Kenya. Idag har ytterligare ett gäng placerat sig själva tillsammans med välpackade resväskor på olika flyg mot spännande destinationer!

För de som går Bibellinjen Utblick går den tre månader långa resan till Rumänien. Till Sydafrika och Swaziland reser de som går Volontärlinjen Global. Båda grupperna har under hösten studerat på Mullsjö folkhögskola. Strax innan julledigheten, började nedräkningen på allvar…

När vi slår oss ner i cafeterians soffor och börjar prata om Rumänien, går det inte ta miste på att känslorna inför resan är starka.
– Jag är så taggad!
– Det ska både bli jättespännande och skitläskigt!
– Man vet ju inte riktigt vad som väntar…

Reaktionerna är i stort sett desamma i samtalet med dem som går Volontärlinjen Global.
– Nu vill jag bara åka iväg!
– Det kommer förmodligen att bli en jättehäftig upplevelse!
– Det är självklart nervöst men man kommer ju lära sig mycket.
– Det är svårt att ha förväntningar eftersom man egentligen inte vet så mycket…men just det är ju också spännande!

För de som åker till Rumänien kommer dagarna bland annat innebära arbete i de projekt som organisationen NetWorks bedriver.
– Projekten fokuserar på att hjälpa romer som är väldigt utsatta i Rumänien. Vi kommer att få arbeta i ett soppkök och även hjälpa barn att lära sig läsa, berättar klassen.

För de som går Volontärlinjen Global och har valt att åka ut till Svenska Alliansmissionens projekt, är det olika uppgifter som väntar.
– Vi reser till Swaziland och kommer delvis att vara på en grundskola på landsbygden i Maghubeleni, men även på en klinik för HIV/AIDS drabbade i Manzini, berättar Ewa och Emily.
– Vi åker till Sydafrika och kommer delvis att bo på Phumelela Bible College och studera tillsammans med eleverna där. Sedan kommer vi även att jobba på olika förskolor i Masoyi samt Daantjie. Med oss har vi också Milan, som främst kommer att jobba med olika byggprojekt, avslutar Sofia och Andréa.

Lyssna på en intervju som P4 Jönköping gjorde med Bibellinjen Utblick

Följ Volontärlinjen Global och Bibellinjen Utblick via deras bloggar!

Volontärlinjen Global

Bilder:
Bibellinjen Utblick (översta bilden)
Volontärlinjen Global (nedersta bilden)