Simon valde IT/Webbkurs

Simon valde IT/Webbkurs

– Tiden här på skolan är klart bättre än förväntat, menar Simon Dahl från Varberg som  går utbildningen IT/Webb. Simon har alltid fascinerats av IT och gillar att klura på hur tekniken bakom allt fungerar. Att han hamnade just på Mullsjö folkhögskola var egentligen en ren slump.
– Jag ville plugga upp mina betyg och började därför kolla av utbudet på internet. Till slut hamnade jag på Mullsjö folkhögskolas hemsida, berättar Simon. Jag hittade Allmän linje med IT/Webb inriktning och tyckte avståndet till Jönköping kändes nära och bra. Skolan såg ut att ha trevliga miljöer och hela hemsidan gav ett bra intryck, menar Simon.

Nu efter mer än ett halvår på skolan är Simon väldigt nöjd med sitt val av skola.
– Jag trodde nog att det skulle kännas ungefär på samma sätt att gå på en folkhögskola, som att gå på en gymnasieskola. Men där hade jag fel, säger Simon med ett skratt. Folkhögskola är bättre! Det känns så fritt och välkomnande och absolut inte som ett ”måste”. Sedan blir ju inte saken sämre när det är bra lärare och trevligt folk överallt.

På Mullsjö folkhögskola finns möjligheten att bo på internat, vilket detta läsår har varit helt fullbelagt.
– Att bo på internatet är absolut något jag rekommenderar, fortsätter Simon. Man har alltid tillgång till skolans lokaler. Du har kompisar omkring dig hela tiden och det finns flera olika aktiviteter som är igång på kvällarna. Sen är det ju inte helt tråkigt att flytta hemifrån och få ta lite eget ansvar också, säger en leende Simon. Planerna för hösten är att plugga vidare på högskolan i Jönköping, avslutar Simon innan han återvänder till kompisgänget i skolans cafeteria.

Är du intresserad av IT/Webb eller någon annan av skolans utbildningar,
välkommen att höra av dig till oss!