Bildskolan till Berlin

Bildskolan till Berlin

På våren brukar flera av klasserna på Mullsjö folkhögskola göra olika studieresor. För Bildskolan stod valet det här året mellan Berlin, Barcelona eller Riga.
– Efter omröstningen visade det sig att det blev Berlin som fick äran att ta emot detta härliga gäng, utbrister Jenny Söderlund som är lärare på Bildskolan.

Resan började klockan två på natten med en bilresa upp till Skavsta flygplats. I Berlin möttes de av vårvärmen.
– Det var en väldigt kul resa och sen var det så varmt och skönt också, berättar Sandra Oscarsson (som egentligen läser till Personlig assistent men ändå valde att följa med till Berlin). Vi bodde på ett hostel nära centrum, fortsätter Sandra att berätta, vilket var perfekt för vi kunde gå till det mesta vi ville titta på.

– Mitt första intryck av Berlin var faktiskt att det såg så skräpigt ut, säger Fredrik Sjögren som går Bildskolan. Det var klotter och graffiti precis överallt. Det kändes också som att det var ganska mycket attityd i Berlin, och då tänker jag kanske speciellt på klädstilar där man såg punk och hippie och alla möjliga spännande varianter.

Klassen besökte olika museum och utställningar.
– Bäst var nog dagen då vi hade en guide som gick runt och visade oss gatukonst, menar Olle Sandström (som går Fotoskolan men precis som Sandra, hakade på resan till Berlin). Guiden berättade bakgrundshistorian till all konst, vilket var sjukt intressant. Berlin har verkligen ett stort utbud. Det finns något för alla.
– Det är helt klart roligt att få göra en resa som denna. Ganska viktigt att få se att världen är lite mer än bara mitt egna lilla vardagsrum, säger Fredrik med ett stort leende.
– Jag tycker att det var fantastiskt skönt att bara få komma bort, menar Caroline Wallström som går Bildskolan. Att få koppla av och att få se på lite nutidskonst gav verkligen ny energi. Så nu är jag full av inspiration igen, avslutar en leende Caroline.

Vill du följa med på nästa läsårs resa..? Då är det hög tid att söka till Mullsjö folkhögskola nu :)
För mer information om Bildskolan

Berlin Bildskolan Berlin 2 Klassens ryggar

Bilderna har tagits av:
Emma Ljunggren, Bildskolan
Jenny Söderlund, Bildlärare
Matthias Mogensen, Bildlärare