Mullsjö folkhögskola söker ny rektor

Vi söker Dig som brinner för folkbildning och vill se människor växa och utvecklas i en kreativ bildningsmiljö.

Med ditt samhällsengagemang och pedagogiska intresse leder du tillsammans med
skolledningen och dina medarbetare utvecklingen av skolans verksamhet. Du identifierar nya möjligheter, skapar goda arbetsförhållanden för de anställda samt möjliggör en god
ekonomi för verksamhetens bästa.

I tjänsten som rektor leds du och berikas av styrelsen och huvudmännens syften och mål, folkbildningens och skolans lokala styrdokument samt de lagar, villkor och förordningar som gäller för folkhögskolor.

Vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet från en ledarroll inom folkbildning med fördel inom folkhögskola.
Du har vana från komplexa organisationer med olika verksamhetsgrenar, gärna med pedagogisk inriktning. Du har god erfarenhet av personalansvar, arbetsmiljöarbete och ekonomistyrning.

Ditt ledarskap kännetecknas av att du motiverar andra och förser dem med de befogenheter som krävs samt att du är mån om att skapa delaktighet och underhålla relationer. Du har god samarbetsförmågastrategiskt tänkande och en pedagogisk insikt. Din helhetssyn gör att verksamheten berikar och berikas av huvudmannarörelsen. Den analytiska förmågan är god och du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi söker inte bara en chef utan också en inspirerande, engagerad och nyfiken ledare med framtidsfokus som samtidigt kan leda det vardagliga arbetet.

Vi ser dig som synlig, aktiv, idérik och tillgänglig i din roll som chef.

Vi ser att du har en hög kulturell medvetenhet, vilket innebär att du värdesätter mångfald och förstår hur bakgrund, kultur, och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Som rektor är ett brett kulturintresse och en förståelse för kulturverksamheten både i och utanför skolan en tillgång.

Om Folkhögskola

Folkhögskolorna är inte bundna till centralt fastställda läroplaner, i stället utformar man
egna kursplaner. Folkhögskolorna finansieras framför allt genom statsbidrag och
regionbidrag. https://www.folkbildningsradet.se/om-folkhogskolan/

Om Mullsjö folkhögskola

Mullsjö folkhögskola ligger i Mullsjö i sydöstra Västergötland, men i Jönköpings län, knappt 3 mil nordväst om Jönköping. Skolan har c:a 200 deltagare på långa kurser och en omfattande kortkursverksamhet. Huvudmän för skolan är en treklöver bestående av Svenska Alliansmissionen, Svenska Alliansmissionens Ungdom och Mullsjö folkhögskolas kamratförbund.

Mullsjö folkhögskolas utbildningsprogram står i första hand på följande ben:

1. Allmän kurs med fem olika inriktningar
  2. Konst & Form med profilerna bild, foto, keramik och textil
  3. KRIK-linjen – bibel-träning-beachvolley-hälsa
  4. Akademi för ledarskap och teologi
  5. 55Plus-kurser
  6. Korta kurser och konferenser

Mullsjö folkhögskola är en flexibel och stimulerande arbetsplats där du ges goda
möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och växa tillsammans med deltagare, personal
och styrelse.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag den 15 september.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande.
Ange referens Rektorstjänst i din ansökan.
Mejla din ansökan till rektorstjansten@mullsjofolkhogskola.se

Rektorsutbildning för folkhögskolerektorer är meriterande.
Akademisk utbildning med relevans för tjänsten eller annan likvärdig utbildning

Svenska och engelska

Körkort

B (krav)

Omfattning

Heltid

Varaktighet

Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Inge Johansson
Styrelseordförande