Lediga tjänster

  • Folkhögskollärare
  • Vaktmästare – vikariat 6 månader
  • Vaktmästare – Semestervikariat

Folkhögskollärare till allmän kurs

Vi söker en folkhögskollärare för undervisning på allmän kurs i Mullsjö.

De ämnen vi söker lärare i är i första hand matematik, naturkunskap och IT. Omfattningen av tjänsten är minst 50%. Den kan ev utökas beroende på om du kan undervisa i andra ämnen också. Vi är öppna för att ta tillvara specialkunskaper/intressen som du har som kan berika kursinnehållet i allmän kurs eller på någon av våra andra utbildningar.

Du som söker är utbildad lärare. Har du erfarenhet av folkhögskola eller till och med folkhögskollärarexamen är det meriterande. Vi förutsätter att du delar Mullsjö folkhögskolas värdegrund.

Tjänsten är en visstidsanställning t o m 2020-08-04.  Det är mycket troligt att tjänsten  kan övergå i fast anställning till kommande läsår. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

I tjänsten finns, vid sidan om undervisningen, tid avsatt för arbete med socialpedagogiska insatser, lärarråd, arbete i några av skolans arbetsgrupper, marknadsföring av den egna kursen mm.

Arbetsgivaren och lärarfacket Folkhögskollärarna är lokalt överens om att tillämpa en lönetrappa som utgår från antal år man har i tjänst som lärare. Lönen blir därför beroende på om du är behörig lärare och det antal år du arbetat som lärare.

Tillträdesdag: 5 augusti 2019

Ansökan: Din ansökan vill vi ha senast den 20 maj via e-post till tell-inge@mullsjofolkhogskola.se  Där skriver du i första hand ett personligt brev och berättar om dig själv och varför du är intresserad av, och lämplig för, att arbeta på vår allmänna linje. Du får gärna bifoga ett sammanfattande CV och ange referenser.

Hittar vi rätt person innan den 20 maj kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Frågor om tjänsten besvaras av rektor Tell-Inge Leandersson, 0392-374 00, 374 17 eller via e-post tell-inge@mullsjofolkhogskola.se, linjeansvariga Mats Eriksson mats.eriksson@mullsjofolkhogskola.se eller Åsa Holmqvist asa.holmqvist@mullsjofolkhogskola.se

Folkhögskollärarnas fackliga representant är Hans Hägglund hans.hagglund@mullsjofolkhogskola.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vaktmästare

Vikariat 6 månader

Vi söker vaktmästare för ett 6 månaders vikariat med möjlighet till förlängning. I tjänsten ingår sedvanliga vaktmästarsysslor, både inom- och utomhus. Vi arbetar också med större och mindre underhållsprojekt. Tjänsten kan till viss del formas utifrån dina kunskaper och erfarenheter.

Vi vill att du har en bred kunskap och erfarenhet inom fastighetsområdet. Du måste vara serviceinriktad, självgående och ansvarstagande. Körkort B är ett krav. Du bör ha erfarenhet av att köra traktor och åkgräsklippare. Du måste behärska svenska i tal och skrift.
Omfattning heltid. I tjänsten ingår beredskap.
Tillträde efter överenskommelse.

Semestervikariat

Vi söker också semestervikarie under sommaren. I tjänsten ingår sedvanliga vaktmästarsysslor både inom- och utomhus. Du måste ha fyllt 18 år. Vi ser gärna att du har körkort B och erfarenhet av att köra åkgräsklippare. Omfattning heltid. I tjänsten kan ingå beredskap.

Ansökan för båda tjänsterna senast den 27 maj via e-post till janolof.svensson@mullsjofolkhogskola.se.
Ansökningar behandlas löpande.
Tjänsterna kan komma att tillsättas tidigare.

För mer information, kontakta fastighetsansvarige JanOlof Svensson 0392-374 13 janolof.svensson@mullsjofolkhogskola.se.
Facklig representant är Pia Bernhardsson, pia.bernhardsson@mullsjofolkhogskola.se.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

——————————–

Mullsjö folkhögskola ligger i Mullsjö i sydöstra Västergötland, men i Jönköpings län, knappt 3 mil nordväst om Jönköping. Skolan har c:a 200 elever på långa kurser och en omfattande kortkursverksamhet. Skolan är en fristående stiftelse som vilar på kristen grund, även om vi givetvis hälsar studerande med alla livsåskådningar välkomna. Huvudmän för skolan är en treklöver bestående av Svenska Alliansmissionen, Svenska Alliansmissionens Ungdom och Mullsjö folkhögskolas kamratförbund.

Mullsjö folkhögskolas utbildningsprogram står i första hand på följande ben:

  1. Allmänna linjen med sex olika inriktningar
  2. Konst & Form med profilerna bild, foto, keramik och textil.
  3. Småbrukarlinjen
  4. KRIK-linjen – bibel-träning-hälsa
  5. Akademi för ledarskap och teologi
  6. 55Plus-kurser
  7. Korta kurser och konferenser