Grundläggande med IT

Grundläggande med IT-

för dig som har ett annat modersmål än svenska

På den här kursen studerar vi det svenska språket på grundläggande nivå. Vi utvecklar vår svenska genom att läsa, skriva och samtala om ämnen som intresserar oss. Ofta diskuterar vi aktuella frågor i samhället och våra egna erfarenheter.

I IT-kunskaper

I kursen fördjupar du också dina IT-kunskaper. Idag kan man göra det mesta med datorn. Det finns snart inget jobb där du inte behöver använda dator. I den här kursen får du lära dig hur datorn och Windows fungerar utifrån ditt intresse och förmåga. Du fördjupar också dina kunskaper om Office-paket och datorns uppbyggnad. Vi går genom vad man bör kunna for att använda dator på en arbetsplats samt jobbsökning, och vi tar en del av källkritik och utmaningar på internet. Utöver det jobbar vi med grundläggande webbdesign.

Kursdeltagarna har stora möjligheter att påverka innehållet i kursen efter vad gruppen har för förkunskaper och intressen.

För att underlätta studierna erbjuder vi:

• Återkommande personligt samtal
  • Anpassning av undervisningen
  • Stödundervisning
  • Möjlighet till läs-och skrivträning

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har språkkunskaper i svenska motsvarande Sfi D.

Karaktärsämnen är IT-kunskap och svenska som andraspråk. Du läser också engelska, samhällskunskap och matematik.

Målet med studierna är att du ska skaffa dig grundskolekompetens för att kunna börja gymnasiet. Det kan ta olika lång tid, 1-2 terminer, beroende på förkunskaper.

Temadagar

Under året har vi några temadagar då vi arbetar med ett speciellt ämnesområde, exempelvis internationella frågor, miljö eller kulturfrågor.

Efter avslutad kurs får du dels ett intyg med vilka ämnen och i vilken omfattning du läst dem, dels ett intyg med studieomdöme enligt folkhögskolans 7-gradiga skala.

Läsår 2019-20:
Hösttermin: 21 aug – 17 dec 2019
Vårtermin: 8 jan – 2 juni 2020

Läsår 2020-21:
Hösttermin: 24 aug –18 dec 2020
Vårtermin: 7 jan – 2 juni 2021

Du söker via Schoolsoft alternativt på folkhögskolans ansökningsformulär och är välkommen med din ansökan under hela året. Önskar du mer information kontakta oss på 0392-374 00 eller skicka ett mejl till info@mullsjofolkhogskola.se