Digitalt foto vt 2022

Gör din egen fotobok eller hemsida

Kursens huvudsakliga syfte är att ägna tid till det fotografiska arbetet som du vill skapa. I denna distanskurs får du planera och arbeta med ett projekt där målet är att göra en egen fotobok eller att lägga ut bilder på en egen hemsida.

Ett projekt kan vara dina gamla bilder som legat och väntat på att bli iordninggjorda, något du längtat efter att få ägna din tid åt.

  • Under kursen kommer vi att gå igenom hur man planerar och genomför ett projekt. Vi kommer att prata om tidsplanering och hur man arbetar för att nå fram till ett uppsatt mål.
  • Kursen innehåller även grafisk design. Du får bl a kunskaper i färglära, format samt text, vilket hjälper dig i formgivningen av din fotobok eller din hemsida. 
  • Du får lära dig hur du kan använda Photoshop för att skapa en egen bildstil. Med hjälp av bildbearbetning kan du tydliggöra ditt projekt och dina fotografiska idéer.

Tillsammans i gruppen och med kursledarens handledning kommer du att upptäcka många intressanta sätt att se på fotografi. Fotografisk nyfikenhet, olika kunskap, bollande av tankar och feedback till varandra skapar både givande diskussioner samt spännande idéer om olika projekt och vad som kan ingå i dem.

För att gå kursen krävs att du har tillgång till en dator och internet för att delta digitalt mellan träffarna. Motivation och eget ansvar är en förutsättning för att tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt.
Det är bra om du har grundläggande fotokunskaper samt vet hur man hanterar en systemkamera.

Kurstid

10 januari – 3 juni 2022

Fysiska träffar

Utbildningen är en distanskurs på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan. Mellan träffarna håller vi kontakt via en digital plattform.

Träff 1: 11-13 februari
Träff 2:  8 -10 april
Träff 3: 20 – 22 maj

De tre fysiska träffarna startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen.
Incheckning från kl. 09.30 på fredagen.

Ansökan

Skriv ett personligt brev där du berättar om dina erfarenheter inom området och ev tidigare utbildningar. Vi vill även att du skriver om dina egna mål och förväntningar som du på har på kursen.

Ansökan gör du via Schoolsoft

15 november:            
Sista ansökningsdag!
Därefter får du via e-post, besked om du blivit antagen eller ej.

30 november:
Sista dagen att tacka ja eller nej till kursplatsen, vilket du gör inloggad i Schoolsoft.

7 december:
Sista dagen för inbetalning av bekräftelseavgift på 400 kr

Kostnad

Helpension
8 424 kr (inkl. bekräftelseavgift). Delfaktureras med 1/3 per gång.

Bekräftelseavgift
400 kr, betalas senast 7 dec till bankgiro 407-3326

  • Kostnader för förbrukningsmaterial och eventuell kurslitteratur tillkommer.
  • Önskar du boka in en extranatt samt frukost tillkommer 390 kr/tillfälle.

Vårt kurskoncept innebär helpension (mat + logi). Väljer du bort boendet hamnar du per automatik på en reservplats. Finns det fortfarande lediga platser när kursstart närmar sig, kontaktas den som står på tur i reservlistan och erbjuds då en kursplats samt ett avdrag på 500 kr/träff för boendet.

Bekräftelseavgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av sjukdomsintyg.

Kursledare

Jaana Plate undervisar på Fotoskolan och Konst & Form i fotografi, bildbehandling, Photoshop, Illustrator och konstkunskap.
Jobbat framför och numera bakom kameran. Studier bland annat i fotografi vid Kulturama och flera kurser på högskola. Arbetat som assistent till bland annat Christer Strömholm. Deltagit i flera utställningar under åren och deltagit på portfolievisning i Paris mm. Fotokurser och Workshops hos Anders Petersen, Morten Krogvold m fl. Just nu jobbar jag med olika projekt, främst trädgårdsfotografi och inredningsbilder.

Kursnummer: 2202
Kurstid: Fysiska träffar: 11-13 februari, 8 -10 april, 20 - 22 maj
Pris: Helpension: 8 424 kr (inkl. bekräftelseavgiften på 400 kr). Delfaktureras med 1/3 per gång.