Kreativt fotografi ht 2022

Kreativt fotografi är en distansutbildning för dig som vill lära dig grunderna inom fotografi samt utforska fotografins gestaltande förmåga och utvecklas som fotograf.

Fokus ligger på att du ska kunna utveckla ditt eget bildspråk utifrån ökade praktiska och teoretiska kunskaper inom ämnet fotografi. Praktiska uppgifter varvas med teoretiska moment där vi går igenom kamerateknik, fotografins historia och framträdande fotografer genom tiderna. Du får feedback på dina bilder individuellt samt inom gruppen.

Utbildningen är en distanskurs på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan där du får prova på analogt mörkrumsarbete, naturfotografering, studiofotografering mm.

Under utbildningen genomförs även ett kreativt samarbete med distanskursen i Textiltryck. Mellan träffarna på skolan sker undervisning och kommunikation via Google Classroom.

Distanskursen passar dig som vill utveckla ditt fotointresse i en kontext med andra likasinnade.

Kurstid
22 augusti – 16 december 2022

Träff 1: 16-18 september
Träff 2: 11-13 november
Träff 3: 9-11 december

De tre fysiska träffarna startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen.
(incheckning från kl. 09.30 på fredagen)

Ansökan

Skriv ett personligt brev där du berättar om dina eventuella erfarenheter inom området och tidigare utbildningar. Vi vill även att du skriver om dina egna mål och förväntningar som du på har på kursen.

Ansökan gör du via schoolsoft

15 maj:
Sista ansökningsdag!
Därefter får du via e-post, besked om du blivit antagen eller ej.

För bäst chans till en kursplats bör din ansökan för läsår 2022-23 vara innesenast den 15 maj, därefter antar vi löpande i mån av plats fram till kursstart.

15 juni:
Sista dagen att tacka ja eller nej till kursplatsen, vilket du gör inloggad i Schoolsoft.

15 augusti:
Sista dagen för inbetalning av bekräftelseavgift på 400 kr

Kostnad

Helpension
8 424 kr (inkl. bekräftelseavgift). Delfaktureras med 1/3 per gång.

Bekräftelseavgift
400 kr, betalas senast 15 augusti till bankgiro 407-3326

  • Kostnader för förbrukningsmaterial och eventuell kurslitteratur tillkommer.
  • Om lediga rum finns, kan du boka in en extranatt samt frukost för 390 kr/tillfälle.

Vårt kurskoncept innebär helpension (mat + logi). Väljer du bort boendet hamnar du per automatik på en reservplats. Finns det fortfarande lediga platser när kursstart närmar sig, kontaktas den som står på tur i reservlistan och erbjuds då en kursplats samt ett avdrag på 500 kr/träff för boendet.

Bekräftelseavgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av sjukdomsintyg.

Kursledare
Anders Engström,
fotolärare på skolan

Mitt intresse för fotografi började i mörkrummet som tonåring. Jag gillar gamla kameror och fotograferar gärna analogt. Det kräver ett helt annat tålamod och mer lämnas åt slumpen. När jag åtar mig fotouppdrag arbetar jag dock digitalt.

Under åren 2008-2011 läste jag fotografi mig vid Akademin Valand i Göteborg. Därefter startade jag eget företag och började arbeta som frilansfotograf. Jag jobbar även som fotolärare på halvtid här på Mullsjö folkhögskola.

Det jag gillar mest med fotografi är nog själva sökandet och samlandet. Jag tenderar att leta upp sådant som är lite smalt och ibland även dolt.
www.andersanders.se

Kursnummer: 2234-
Kurstid: Fysiska träffar: 16-18 sept, 11-13 nov, 9-11 dec
Pris: Helpension: 8 424 kr (inkl. bekräftelseavgiften på 400 kr). Delfaktureras med 1/3 per gång.