Keramik

Denna distanskurs i keramik vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper inom drejning. Du har kanske har gått kvällskurs och precis startat din egen verkstad och vill nu ta ett steg vidare.

Kursens mål är att du ska öka din hantverkstekniska förmåga, öva dig i ditt formseende och utveckla din skapandeprocess.

Utbildningen består av tre intensiva helgträffar med olika teman. Mellan träffarna arbetar du med gemensamma och individuella hemuppgifter och vi håller kontakten via ett digitalt klassrum, där gör vi delredovisningar av uppgifter, diskuterar t.ex. form, problemlösningar och där har du möjlighet att få personlig handledning.

Det krävs att du har tillgång till en verkstad mellan träffarna.

Vårens kurs fokuserar på:

  • Drejteknik och formgivning med tre olika temaområden: Afternoon tea, dreja-omforma och fokus på detaljer (t.ex. avslut, kanter, hänklar och beskickning av bottnar mm).
  • Glasyr – syftet är att genom materialteori och praktiskt uppgifter ge en ökad förståelse för hur glasyrer fungerar. Samt att ge en grund till att kunna framställa egna glasyrer.

Träff 1: 15-17 januari
Träff 2: 19-21 mars
Träff 3: 21-23 maj

Ansökan
ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dina erfarenheter av att arbeta med lera och ev tidigare utbildningar. Vi vill även att du skriver om dina egna mål och förväntningar som du på har på kursen.

Ansökan gör du via Schoolsoft

Sista ansökningsdag: 31 oktober

Kursen startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen.
(incheckning från kl. 09.30 på fredagen)

Kursledare

Ellinor Johansson, keramiker med egen verkstad utanför Tidaholm. Keramiklärare på Mullsjö folkhögskola. Utbildad på Mullsjö folkhögskola och Formakademin (PKI) Lidköping.

Jeanette Axenfjord, keramiklärare på Mullsjö folkhögskola, kandidatexamen från Kunsthögskolen i Bergen och HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg. Har egen verkstad i Mullsjö.

Kursnummer: 2102-3526
Kurstid: 15-17 januari, 19-21 mars, 21-23 maj
Pris: Helpension 8 195 kr (delbetalas)