Textiltryck fortsättning vt 2022

Distanskursen är för dig som vill fördjupa dig i att trycka egna mönster på tyg. Ditt textila intresse och din nyfikenhet på färg, mönster och tyger är goda förkunskaper men du bör även ha provat på screentryck tidigare.

Du får grundkunskaper i mönsterformgivning för tryckmönster, färglära, samt materialteori. Det blir en djupdykning i mönsterskapande och rapportering av större tyger med fokus på avancerade screentryckstekniker som fotoscreen med fotoöverföring.

Utbildningen är en distanskurs på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan, då vi arbetar med textiltryck i skolans välutrustade textiltrycksateljé. I skolans materialbod finns det möjlighet att köpa allt material du behöver på kursen.

Mellan träffarna på skolan håller vi kontakt via en digital plattform och du behöver tillgång till en dator med internet. Du arbetar då självständigt med distansuppgifter hemma, som du sedan trycker på tyg vid träffarna på skolan. Du har möjlighet att få personlig handledning av lärare med dina textila uppgifter.

Kurstid

10 januari – 3 juni 2022

Fysiska träffar

Utbildningen är en distanskurs på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan. Mellan träffarna håller vi kontakt via en digital plattform.

Träff 1: 14-16 januari
Träff 2: 11-13 mars
Träff 3: 13-15 maj

De tre fysiska träffarna startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen.
Incheckning från kl. 09.30 på fredagen.

Ansökan

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv, samt om du har arbetat med någon textil teknik tidigare. Vi vill även att du skriver om dina egna mål och förväntningar som du på har på kursen.

Ansökan gör du via Schoolsoft

15 november:
Sista ansökningsdag!
Därefter får du via e-post, besked om du blivit antagen eller ej.

30 november:
Sista dagen att tacka ja eller nej till kursplatsen, vilket du gör inloggad i Schoolsoft.

7 december:
Sista dagen för inbetalning av bekräftelseavgift på 400 kr

Kostnad

Helpension
8424 kr (inkl. bekräftelseavgift). Delfaktureras med 1/3 per gång.

Bekräftelseavgift
400 kr, betalas senast 7 dec till bankgiro 407-3326

  • Kostnader för förbrukningsmaterial och eventuell kurslitteratur tillkommer.
  • Önskar du boka in en extranatt samt frukost tillkommer 390 kr/tillfälle.

Vårt kurskoncept innebär helpension (mat + logi). Väljer du bort boendet hamnar du per automatik på en reservplats. Finns det fortfarande lediga platser när kursstart närmar sig, kontaktas den som står på tur i reservlistan och erbjuds då en kursplats samt ett avdrag på 500 kr/träff för boendet.

Bekräftelseavgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av sjukdomsintyg.

Kursledare

Rebecka Zacho, undervisar i textil och är förtjust i textilens många uttryck och möjligheter. Tillsammans kan vi skapa fantastiska mönster och hitta vårt egna uttryck nästan helt utan förkunskaper, vilket skapar en trygg grund och lekfullhet. Samtidigt som teknikerna är många och det alltid kommer finnas möjlighet till fördjupning och utveckling!

Jag har själv utvecklats och lärt mig genom utbildningar på folkhögskola, yrkeshögskola, kvällskurser, universitetet och genom att driva företag. Men kanske främst genom möten med andra människor, något som får ta stor plats på mina kurser och i folkhögskolans miljö.

Utöver att formge mönster har jag ett stort intresse för att skapa nytt av det befintliga. Att återbruka, lappa och laga är en av det textila områdets stora möjligheter.

Kursnummer: 2202
Kurstid: Fysiska träffar: 14-16 januari, 11-13 mars, 13-15 maj
Pris: Helpension: 8 424 kr (inkl. bekräftelseavgiften på 400 kr). Delfaktureras med 1/3 per gång.