Textiltryck grundkurs

Distanskursen är till för dig som vill lära dig mycket om att trycka egna mönster på tyg. Ditt textila intresse och din nyfikenhet på färg, mönster och tyger är goda förkunskaper.

Du får grundläggande kunskaper i textiltryck genom praktiskt arbete i vår Textilateljé.
Du experimenterar med textiltrycksfärg på tyg, och lär dig olika grundläggande trycktekniker som färgsättning av tyg och blocktryck, till mer avancerade screentrycks tekniker som fotoscreen med fotoöverföring.
Du lär dig grundkunskaper i mönsterformgivning för tryckmönster, färglära, samt materialteori.

Utbildningen är en distanskurs på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan, då vi arbetar med textiltryck i skolans välutrustade Textiltrycksateljé. I skolans materialbod finns det möjlighet att köpa allt material du behöver på kursen.

Mellan träffarna på skolan håller vi kontakt via en digital plattform, och du behöver tillgång till en dator med internet. Du arbetar då självständigt med distansuppgifter hemma, som du sedan trycker på tyg vid träffarna på skolan. Du har möjlighet att få personlig handledning av lärare med dina textila uppgifter.

Kurstid
23 augusti – 17 december 2021

Träff 1: 10-12 september
Träff 2: 15-17 oktober
Träff 3: 3-5 december

Ansökan
Du skriver ett personligt brev och berättar lite om dig själv, samt om du har arbetat med någon textil teknik tidigare. Du skriver också om vad du har för förväntningar och mål med kursen.

Ansökan gör du via schoolsoft

Sista ansökningsdag: 23 juli

De tre fysiska träffarna startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen.
(incheckning från kl. 09.30 på fredagen)

Kursledare
Rebecka Zacho 
Jag undervisar i textil och är förtjust i textilens många uttryck och möjligheter. Här kan vi tillsammans skapa fantastiska mönster och hitta vårt egna uttryck nästan helt utan förkunskaper, vilket skapar en trygg grund och lekfullhet. Samtidigt som teknikerna är många och det alltid kommer finnas möjlighet till fördjupning och utveckling!

Jag har själv utvecklats och lärt mig genom utbildningar på folkhögskola, yrkeshögskola, kvällskurser, universitetet och genom att driva företag. Men kanske främst genom möten med andra människor, något som får ta stor plats på mina kurser och i folkhögskolans miljö.

Utöver att formge mönster har jag ett stort intresse för att skapa nytt av det befintliga. Att återbruka, lappa och laga är en av det textila områdets stora möjligheter.

Har du frågor till kursledaren, kontakta rebecka.zacho@mullsjofolkhogskola.se

 

Kursnummer: 2134-
Kurstid: Fysiska träffar: 10-12 sept, 15-17 okt, 3-5 dec
Pris: Helpension 8 195 kr (delbetalas)