Konstmix

Keramik

Textil

En unik möjlighet att skaffa grundläggande kunskaper i bild, foto, keramik och textil

På Konstmix får du under höstterminen testa på fyra olika konstformer: bild, foto, keramik och textil. Till våren får du mixa till din egen utbildning genom att välja minst tre ämnen och studera de konstformer som intresserar dig mest.

—————————————————–

Bred introduktion

Konstmix ger dig en bred introduktion i bild, foto, keramik och textil. Genom att jobba med bl.a. formgivning/design, konst och konsthantverk utvecklar du dina färdigheter inom olika tekniker. Du får jobba med ditt bildseende, formkänsla, kreativitet och konstnärliga uttryckssätt. I våra ateljéer, som är öppna även på kvällar och helger, får du testa, experimentera, designa och skapa dina egna konstverk samt utforska din kreativa förmåga. Detta är med andra ord en fantastisk möjlighet att få mångsidiga grundkunskaper inom fyra olika ämnen, som alla kan hjälpa dig vidare i din konstnärliga utveckling.

Huvudämnen

Hösten

Keramik, foto, bild, textil

Våren

Mixa till din utbildning genom att välja mellan minst tre ämnen som du fördjupar dig i. Eller varför inte fortsätta med alla fyra ämnen för att få ännu bredare kunskapsbas inom ämnena.

Upptäck hur härligt det är att måla!

Här ägnar vi oss huvudsakligen åt akrylmåleri, men du får även prova på andra tekniker som kol, torrpastell, akvarell, oljemåleri och grafiska tekniker. Krokitecknandet är en viktig del i undervisningen och du har kroki ett pass i veckan under hela läsåret.

Fånga ögonblicket och skapa stämning med bilder!

Du får lära dig grundläggande kamerateknik och öva ljussättning, digital bildbearbetning och svartvit mörkrumsteknik. Skolans välutrustade och rymliga lokaler, bland annat studio, datasalar och mörkrum, ger dig fina möjligheter till teknikgenomgångar, digital bildbehandling, mörkrumsarbete, redovisningar och presentationer. Du får undervisning genom teoretiska och praktiska genomgångar i olika fotografiska metoder och under kursens gång får du också individuell handledning.

Keramik

Låt dig inspireras av former och färger!

I keramiken kommer du att få lära dig olika formningstekniker genom att t.ex. kavla, ringla, bygga och dreja. Du får också arbeta med olika dekor- och glasyrtekniker. På hösten innan kylan slår till brukar vi passa på att bränna Raku (en primitiv vedbränningsteknik med ursprung i Asien). Efterhand som du lär dig och utvecklas med materialet kommer du att arbeta med olika uppgifter och teman.

Textil

Designa dina egna tryckmönster och skapa unika textilier!

Du får lära dig olika textiltryckstekniker och prova på bl.a. screentryck. Genom att experimentera med färg, form och design kommer du att få testa varierande sätt att skapa tryckmönster och utveckla ditt färgsinne. Förutom textiltryck får du kika in i modistvärlden och göra en trendig cocktailhatt/håraccessoar. För att skapa mångsidiga grundkunskaper inom textilkonst får du även välja att studera sömnad, broderi, vävning och andra textila tekniker.

Övriga ämnen och tillval

Alla som går på Konstmix studerar även kroki, konstkunskap, livsåskådning samt deltar i ett större konstprojekt.

I mån av plats och schemamöjlighet kan du även påverka inriktning på din utbildning genom tillvalsämnen.Om du behöver komplettera ämnen för att få högskolebehörighet kan du välja ur Allmänna linjens ämnesutbud.

—————————————————–

Mål med kursen

• Att ge dig goda grunder i de olika teknikerna som du har fått bekanta dig med under läsåret.
  • Att du får en grundläggande materialkännedom.
  • Att du får en bred allmänbildning inom konst & form.

Material

Du står själv för materialkostnaderna och det material du behöver finns att köpa på skolan.

Under höstterminen gör alla på Konst & Form en inspirationsresa tillsammans. Vi har tidigare besökt städer som Köpenhamn, Stockholm, Prag, Berlin och Helsingfors. Denna resa ger dig chansen att besöka konstutställningar, museer och andra spännande platser.

Läsår 2017-18:
Hösttermin: 23 aug – 19 dec 2017
Vårtermin: 8 jan – 1 juni 2018

Läsår 2018-19:
Hösttermin: 22 aug – 18 dec 2018
Vårtermin: 7 jan – 31 maj 2019

Efter avslutad kurs får du intyg på de ämnen du läst. Detta ger dig möjlighet att söka till högskolan om du har grundläggande behörighet sedan tidigare.

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har 9-årig grundskola eller motsvarande utbildningsbakgrund. Du behöver inte ha några förkunskaper, bara du är intresserad av att utveckla din konstnärlighet och kreativitet.

Sista ansökningsdagen den 5 maj. Möjlighet till kursplats ges därefter i mån av plats.

• Du söker via folkhögskolans Ansökningsblankett alternativt via Webbanmälan.
    Där finns information om vad du behöver bifoga ansökan.
  • Vi lägger stor vikt vid det personliga brevet som ska följa med din ansökan. I brevet berättar du vem du är, vad du gjort tidigare och vad du har för ambitioner och förväntningar med studierna på Mullsjö folkhögskola.

Önskar du mer information kontakta oss på 0392-374 00 eller skicka ett mejl till info@mullsjofolkhogskola.se
Du är varmt välkommen att besöka oss. Vi visar gärna runt dig/din grupp och berättar mer om våra olika utbildningar. Du kan höra av dig till respektive lärare om du vill boka in ett studiebesök.

Information om lärarna som arbetar på Konst & Form

Välkommen med din ansökan!