Konstmix 50%

Nu har du möjlighet att studera halvtid på Konstmix.

Utbildningen är ettårig och riktar sig till dig som är intresserad av konst, hantverk, konsthantverk och formgivning. Här får du skapa, uttrycka dig kreativt och ta steget till att hitta din inre konstnär. Redan ett års studier på halvfart kan öppna nya dörrar. Vi hjälper dig att upptäcka och se möjligheterna.

Utbildningen kan passa dig som av olika anledningar inte kan studera på heltid, som t.ex. vill kunna jobba och studera samtidigt.

Det finns två inriktningar på vår halvfartsutbildning, Mix 1: Bildkonst eller Mix 2: Konsthantverk.

Mix 1: Bildkonst 50 %

Om du väljer att gå Bildkonst har du lektioner i måleri och foto på måndagar och tisdagar. Undervisning sker blockvis och du studerar ett konstämne i taget. Mix 1 och Mix 2 möts på onsdagarna för att studera konstkunskap och kroki tillsammans, vilket ger bra möjligheter till kreativa möten och samarbete.

I måleriet ägnar vi oss huvudsakligen åt akrylmåleri, men du får även prova på andra tekniker som akvarell, oljemåleri, kol, torrpastell och grafiska tekniker.Genom olika uppgifter och genomgångar får du lära dig grunderna inom målarkonsten och genom individuell handledning får du möjlighet att utveckla ditt eget skapande.

I foto kommer du att få lära dig fotografera manuellt med systemkamera. Vi kommer även att prova på studiofotografering, ljussättning och analogt mörkrumsarbete. Du som deltagare ges möjligheten att genom teoretiska och praktiska moment utveckla ditt eget bildspråk.

Målet är att ge er en bredare teknisk kunskap samt en djupare förståelse för fotografin som konst- och berättarform.

Mix 2: Konsthantverk 50 %

Om du väljer att gå halvfart Konsthantverk har du lektioner i textil och keramik på torsdagar och fredagar. Undervisning sker blockvis och du studerar ett konst-/konsthantverksämne i taget.

Mix 1 och mix 2 möts på onsdagarna för att studera konstkunskap och kroki tillsammans, vilket ger bra möjligheter till kreativa möten och samarbete.

I keramiken kommer du att få lära dig olika formningstekniker genom att t.ex. kavla, ringla, bygga och dreja. Du får också arbeta med olika dekor- och glasyrtekniker. På hösten innan kylan slår till brukar vi passa på att bränna Raku (en primitiv vedbränningsteknik med ursprung i Asien). Efterhand som du lär dig och utvecklas med materialet kommer du att arbeta med olika uppgifter och teman.

I textil får du lära dig olika textiltryckstekniker, bl.a. screentryck och schablontryck. Genom att experimentera med färg, form och design kommer du att få testa varierande sätt att skapa tryckmönster och utveckla ditt färgsinne. Du trycker dina mönster på tyger som du sedan kan använda till olika projekt i bl.a. sömnad. Förutom textiltryck får du kika in i modistvärlden och göra en trendig cocktailhatt/håraccessoar.

Övriga ämnen och tillval

Alla som går på Konstmix studerar även kroki, konstkunskap samt deltar i ett större konstprojekt.

I mån av plats och schemamöjlighet kan du även påverka inriktning på din utbildning genom tillvalsämnen.Om du behöver komplettera ämnen för att få högskolebehörighet kan du välja ur Allmänna linjens ämnesutbud.

—————————————————–

Mål med kursen

• Att ge dig goda grunder i de olika teknikerna som du har fått bekanta dig med under läsåret.
  • Att du får en grundläggande materialkännedom.
  • Att du får en bred allmänbildning inom konst & form.

Material

Du står själv för materialkostnaderna och det material du behöver finns att köpa på skolan.

Under höstterminen gör alla på Konst & Form en inspirationsresa tillsammans. Vi har tidigare besökt städer som Köpenhamn, Stockholm, Prag, Berlin och Helsingfors. Denna resa ger dig chansen att besöka konstutställningar, museer och andra spännande platser.

Läsår 2020-21:
Hösttermin: 24 aug –18 dec 2020
Vårtermin: 7 jan – 2 juni 2021

Efter avslutad kurs får du intyg på de ämnen du läst. Detta ger dig möjlighet att söka till högskolan om du har grundläggande behörighet sedan tidigare.

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och har 9-årig grundskola eller motsvarande utbildningsbakgrund. Du behöver inte ha några förkunskaper, bara du är intresserad av att utveckla din konstnärlighet och kreativitet.

Vi antar löpande i mån av plats fram till kursstart.

• Du söker via Schoolsoft alternativt via folkhögskolans Ansökningsblankett. Där finns information om vad du behöver bifoga ansökan.
  • Vi lägger stor vikt vid det personliga brevet som ska följa med din ansökan. I brevet berättar du vem du är, vad du gjort tidigare och vad du har för ambitioner och förväntningar med studierna på Mullsjö folkhögskola.

Önskar du mer information kontakta oss på 0392-374 00 eller skicka ett mejl till info@mullsjofolkhogskola.se
Du är varmt välkommen att besöka oss. Vi visar gärna runt dig/din grupp och berättar mer om våra olika utbildningar. Du kan höra av dig till respektive lärare om du vill boka in ett studiebesök.