Kurser för syn- och hörselskadade

Följande information teckentolkas i filmen:

Hej! Det här är Mullsjö Folkhögskola, belägen tre mil norr om Jönköping och med ett stort utbud av utbildningar att välja på. Även du som är döv, har hörselnedsättning eller dövblindhet är hjärtligt välkommen att studera här. Du läser då integrerat med övriga elever och med teckenspråkstolk. Här på skolan har vi fast anställda teckenspråks- och dövblindtolkar och vi kan därför garantera dig tolk till din utbildning. Vi har genom åren haft många elever med hörselnedsättning eller kombinerad hörsel- och synnedsättning som studerat här hos oss. Skolan är ett internat, så det finns även möjlighet att bo här under din studietid.
Här på skolan fokuserar vi på varje elevs enskilda behov och vi anpassar schemat för att utbildningen ska passa var och en så bra som möjligt. Om du har några frågor eller funderingar är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.

Vi kan erbjuda följande kurser:

Det finns två teckenspråkstolkar anställda på skolan som tolkar på lektionerna åt våra döva/hörselskadade elever eller för de elever som har dövblindhet.

Om du är intresserad och vill veta mer kontakta Diana Samuelsson
E-post:  diana.samuelsson@mullsjofolkhogskola.se

Välkomna!