Hur är det att gå på Mullsjö folkhögskola?

”Jag har bloggat i 12 år, har ett Instagramkonto med tusentals följare och trodde att jag kunde det mesta om fotografering tills jag började på Fotoskolan. Tänk vad mycket mer det fanns och finns att lära. Mina två år på Fotoskolan har verkligen varit bra. Lärarna är kunniga, flexibla, anpassar uppgifterna och har fokus på att du ska utvecklas som fotograf. Att umgås med människor i olika åldrar, med olika nationaliteter och i en kreativ miljö är inspirerande.”

Sandra, Fotoskolan

Annika”Jag ville helt enkelt byta bana och funderade på hur det skulle vara att jobba som personlig assistent. Jag sökte på internet efter en folkhögskola som skulle passa mina önskemål. Att få lära sig teckenspråk, var något som lockade mig. Därför hamnade valet så småningom just på Mullsjö folkhögskola”.
Annika, Personlig assistent

”JaMyg har tagit tjänstledigt, för att få göra något som jag drömt om. Att få lära mig screentryck. Alla behöver nog göra ett break någon gång i livet. Att få gå här på Textilskolan ger möjlighet att utvecklas konstnärligt. Vad du fokuserar på under året kan specialanpassas efter din önskan”.
My, Textilskolan

Elisabeth LindstrandHär skulle man kunna gå i många år. Man blir verkligen inspirerad. Lärarna är jättebra och engagerade. Något som jag alltid har uppskattat är, att allt material du behöver för att slå dig ner och jobba, finns här. Som elev på Keramikskolan kan du vara i verkstäderna så mycket du vill, du har alltid tillgång till allt, vilket är klart positivt”.
Elisabeth, Keramikskolan

Sofia ”Det är väldigt roligt att man får prova på fyra olika hantverksämnen. Att bo på skolan är också väldigt skönt. Man behöver aldrig fundera på att skolan tar slut vid 14.30, utan kan jobba vidare i de olika verkstäderna så länge man vill. Jag gillar verkligen det. Det gäller att ta tillvara på det här året, så för min del blir det mycket kvällstid i verkstäderna”.
Sofia, Konst & formåret

Simon Dahl”Jag trodde nog att det skulle kännas ungefär på samma sätt att gå på en folkhögskola, som att gå på en gymnasieskola. Men där hade jag fel. Folkhögskola är bättre! Det känns så fritt och välkomnande och absolut inte som ett ”måste”. Sedan blir ju inte saken sämre när det är bra lärare och trevligt folk överallt”.
Simon, IT webb

”Hittills har året varit otrolJoakim Rosenbergigt lärorikt och det som gör allt på utbildningen är lärarna. De är otroligt engagerade, vilket gör att man själv blir väldigt inspirerad. Positivt har även varit höstterminens samläsning med Volontärlinjen Global. Då möttes vi en stor grupp där bakgrunder och övertygelser var vitt skilda. Dessa kontraster i åsikter var berikande”.
Joakim, Internationell kurs

Ingrid Widegren”Jag trivs väldigt bra på skolan. Att vara döv är inget problem här. Jag lär mig mycket och det är roligt och utvecklande att få vara i en ny miljö. På Mullsjö folkhögskola är det väldigt speciellt eftersom det finns anställda tolkar på skolan, vilket blir oerhört bekvämt och smidigt för oss döva”.
Ingrid, läser svenska och data