Rebecka Zacho


Elev på skolan: 2004-2006

Första helgen i augusti är det konstrunda i Mullsjö/Sandhem/Bjurbäck med omkring 50 utställare på 16 olika platser runt om i bygden. Rebecka Zacho, som tidigare har gått Konst & formlinjen på folkhögskolan är en av dem.

– Jag började på folkhögskolans Konst & form linje 2004 av en ren slump.  Jag hade absolut inte tänkt att gå en sådan utbildning, utan åkte upp till skolan för att se om de hade några kvällskurser. Det fanns inga, däremot en plats på Konst & formlinjen. Jag sa upp mig från jobbet och tackade ja. Första året var det hemskt att visa upp mina grejer. Jag vägrade att vara med på skolans utställningar. Nu tycker jag att det är jättekul! Det gör inget om folk tycker att jag gör knäppa och fula saker så länge jag har roligt när jag gör dem.

För ungefär ett år sedan blev den lilla textilateljén i det gamla mejeriet i Sandhem färdig. Rebecka hjälpte själv till att riva väggar och bygga upp nya.
– Kanske är det just därför som det känns extra fantastiskt att vara där och jobba, utbrister Rebecka glatt.

Till helgen har Rebecka bjudit in andra som har gått på Mullsjö folkhögskola. Tillsammans ställer de ut både textil, keramik, bild och foto i den gamla mejerilokalen mitt i Sandhem.
– En del har jag inte träffat på flera år. Det ska bli enormt roligt att få se vad alla har med sig, och höra vad de har gjort sedan de slutade på skolan. Alla gör så otroligt olika saker, så var det redan på lektionerna.  Jag tycker verkligen att skolan har varit kanonbra på att peppa alla att göra sin egen grej, avslutar Rebecka.