Kungsportens dagfolkhögskola

Utsikten från Kungsporten över Huskvarna och Vättern Mullsjö folkhögskola har en filial på Kungsporten i Huskvarna Klassrum med angränsande datasal/grupprum
This is an example of a HTML caption with a link.

Mullsjö folkhögskola har en filial på Kungsporten i Huskvarna med undervisning måndag – fredag. Genom att studera ökar du dina chanser att få ett arbete vilket är målet med kursen. Möjligheten finns att även få behörighet i ett antal kärnämnen.

Du kan

• Utbilda dig till personlig assistent
  • Förbättra din svenska
  • Lära dig mer om hur samhället fungerar

Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år

Personlig assistentkurs:

För dig som vill arbeta som personlig assistent och har läst SFI eller har goda kunskaper i svenska.

I kursen ingår:

• Handikappkunskap
  • Bemötande
  • Lagar och rättigheter
  • Teckenspråk
  • Studiebesök och praktiska övningar

Kurs i svenska

För dig som vill förbättra din svenska

Vi arbetar med:

• Uttal och konversation
  • Ordförråd
  • Grammatik
  • Läsning
  • Stavning

Om du har tillräckliga kunskaper i svenska kan du läsa Svenska som andraspråk A och B och få behörighet.

Svenska i vården

Svenska i samarbete med personlig assistentkursen för att du lättare ska få jobb som personlig assistent.

Du jobbar med att:

• Skriva CV
  • Yrkesspråket i vården
  • Fallbeskrivningar
  • Skriva fördjupningsarbete om en funktionsnedsättning

Svenska i samhället

Du lär dig mer om:

• Tidningar, radio och TV
  • Dina rättigheter och skyldigheter
  • Pengar och inköp
  • Myndigheter
  • Dina möjligheter att påverka – demokrati
  • Kroppen och din hälsa
  • Svenska för jobbet

Målet med studierna är du ska få grundläggande kunskap i de ämnen du studerar, samt att du ska växa som människa.

Efter avslutade studier får du ett intyg över vilka ämnen och i vilken omfattning du läst dem. Om du även fått grundläggande eller särskild behörighet i något ämne för du intyg om detta.

Kursen startar den 18 augusti 2014 och slutar den 29 maj 2015.

Du söker på folkhögskolans ansökningsformulär, du är välkommen med din ansökan under hela året. Önskar du mer information kontakta oss på 0392-374 00 eller skicka ett mail till info.mullsjo@folkbildning.net

På bilden är klassen som går läsåret 2014-15

Kungsporten 1