Sommarkurser

Unna dig en sommarkurs!

Ta chansen att göra något roligt och kreativt. Mullsjö folkhögskola ligger vackert med sjön som närmsta granne. Omgivningarna bjuder på fina vandringsleder i vacker natur. Vi är stolta både över vår närmiljö, vårt kursutbud och våra fantastiska kursledare! Nu hoppas vi att en sommarvecka hos oss ska fylla dig med inspiration, glädje, kunskap och förhoppningsvis ge dig vänner för livet.
(Själva kursutbudet hittar du i denna sidas undermenyer)
Varmt välkommen till Mullsjö folkhögskola!

Du kan enbart göra en giltig kursanmälan via det webbformulär som finns på hemsidan under fliken
Webbanmälan 2022

Sommaren 2022 erbjuder vi 16 olika sommarkurser fördelat på veckorna 26 samt 31. Har du gått en sommarkurs hos oss tidigare, känner du igen en del av kursutbudet. Däremot presenterar vi även några spännande nyheter:

 • Gjuta i betong
  En kurs där du får lära dig om betonggjutning med olika recept & metoder, för att sedan skapa konstföremål och olika betongalster.
 • Våga byggnadsvårda
  En kurs i att ta första steget mot att bli en praktisk byggnadsvårdare. Den riktar sig till dig med intresse för äldre hus. Du får kunskap om materialval, verktyg och tillvägagångssätt där vi inkluderar typiska moment vilka är vanliga att stöta på när vi tar hand om- och vårdar äldre hus.
 • Naturfoto utvecklingskurs
  Vi har tidigare haft olika kurser inom naturfoto, men till sommaren 2022 presenterar vi en ny kursledare som du får möta om du söker Naturfoto utvecklingskurs.
  Jonathan Stenvall är fotograf med brinnande intresse för djur och natur. Han har sedan 16 års ålder haft egna kurser och föreläsningar runt om i Norden och driver sedan 2021 Fotokurser Stockholm och Nordiska fotokurser. Han är meriterad naturfotograf och utbildad vandringsguide i Himalaya samt Olympus Visionary/Ambassadör för Olympus professionella systemkameror.

Vi hoppas att du ska hitta någon kurs som passar just dig!