Studentinformation

Välkommen till Mullsjö folkhögskola!
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande och arbetar med att vidta de åtgärder som krävs för att säkerställa en trygg och säker miljö. För mer information:
Med anledning av Covid-19, så här arbetar Mullsjö folkhögskola med din och allas säkerhet på skolan.

Nedan följer kortfattad information samt länkar som kan vara bra att ta del av.

Digitalt öppet hus: Information & filmer om skolan och våra utbildningar

Våra utbildningar, klicka här

Vi finns på Instagram och även på Facebook – följ oss gärna där!

Vill du ta del av vad olika elever tycker om skolan, klicka här

Information om vad som händer under veckan finns på startsidan under ”Denna vecka/Till kalendern”.

Länk till veckans matsedel hittar du också på startsidan.

Terminstider:

Läsår 2022-23:
Hösttermin:
2022-08-22 — 2022-12-16
Vårtermin: 2023-01-09 — 2023-06-02

Höstlov v 44
Sportlov v 7
Påsklov v 14

Internatboende

Studieekonomi

Antagningsprinciper och antagningsprocess

Studeranderätt

Pendla till folkhögskolan
Mullsjö folkhögskola ligger på landsbygden, ändå är det lätt att resa dit. Västtågen går varje timma till/från Nässjö, Huskvarna, Jönköping och från Skövde och Falköping. Från Mullsjö Resecentrum är det sedan ca 15 min uppfriskande promenad utmed sjön till skolan. Dessutom går det bussar till/från Jönköping morgon och eftermiddag, som stannar vid folkhögskolan.

VIKTIGT att veta om
Skolans verksamhet grundas på en kristen grundsyn och genomförs i drogfri miljö. För att detta skall fungera är innehav och användning av alkoholhaltiga drycker, narkotikapreparat och dopingpreparat förbjudet inom skolans område och i samband med skolans aktiviteter. Det är likaså förbjudet att uppträda drogpåverkad under skolans aktiviteter. Detta gäller även schemalagd tid i samband med studiebesök, resor och andra arrangemang där skolan är ansvarig. Om fri tid anges i dessa sammanhang medför det ansvarstagande hos deltagarna så att skolarbete och gruppen ej påverkas negativt.

Frågor, funderingar? Kontakta oss gärna.
info@mullsjofolkhogskola.se
0392-374 00 (växel)

VÄLKOMMEN TILL MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA!